Sidas Cushioning Gel Support V2
Wkładki do butów
Wkładki żelowe Sidas Cushioning Gel Support V2 zapewniają stopom równowagę między komfortem a wsparciem. Nadaje się do codziennych czynności.
Informacje o produkcie
Wkładki żelowe Sidas Cushioning Gel Support są przeznaczone do codziennych czynności. Mają podstawowe i elastyczne wsparcie łuku podłużnego (jeśli potrzebujesz większego wsparcia i stabilności, polecamy świetny model Sidas Cushioning Gel 3D) i dużą część materiału żelowego, dzięki czemu zapewniają duży stopień amortyzacji na dużym obszarze wkładek (nie tylko pod piętą i przednią częścią stopy), co jest odpowiednie dla wygody, ale mniej dla wyników sportowych.
Ich wytrzymały materiał antybakteryjny na powierzchni pomaga odprowadzać pot, co jest wspierane przez perforacje w przedniej części żelowych wkładek.
Wymiary w mm
Właściwości techniczne:
-
Mikroperforacja: lepsza oddychalność
-
mikrofibra Potah: wygodna i antybakteryjna
-
Dynamiczny żel amortyzujący: aktywna amortyzacja na całej powierzchni stopy
-
Skorupa z TPU: elastyczne wsparcie stopy w obszarze łuku podłużnego
Jak używać
- Zdejmij oryginalną wkładkę i przytnij nową zgodnie z nią Sidas
- Włożyć nową wkładkę do buta
- Myć tylko łagodnym mydłem i szczotką
- Nie suszyć na grzejniku. Dla lepszego suszenia należy używać suszarek do butów Sidas/Therm-ic z przepływem powietrza
Parametry
- Producent
- Sidas
- Rozmiar butów (UE)
- 39-41 / 42-43
- Kolor
- pomarańczowy
- Okres gwarancji
- 2 lata
- Kod produktu
- EAN
O producencie
Od momentu powstania w 1975 roku, marka Sidas koncentruje się na produkcji komfortowych produktów narciarskich. Głównym celem i największą innowacją, jaką wprowadzili na rynek, są wkładki do butów. Obecnie jednak w jej portfolio można znaleźć także skarpetki, suszarki czy plastry. Firma kieruje się czterema ważnymi wartościami: pasją, innowacyjnością, zaangażowaniem i wydajnością.
Obecnie Sidas współpracuje ze światowej sławy sportowcami, takimi jak mistrz biathlonu Martin Fourcade, narciarz freestyle Benoit Valentin i wielu innych.