Termos próżniowy Esbit o pojemności jednego litra utrzymuje napoje w pożądanej temperaturze przez długi czas, a użytkownik z pewnością doceni unikalne szybkie zamknięcie i dwa kubki.
Informacje o produkcie
Historia sukcesumarki Esbit rozpoczęła się w 1936 roku wraz z wynalezieniem suchego alkoholu przez Ericha Schumma. Wkrótce pojawiły się inne produkty, takie jak legendarna "kuchenka kieszonkowa", której wyprodukowano ponad 10 milionów sztuk i nadal się produkuje.
Dziś Esbit Gmbh oferuje niezbędne akcesoria, dzięki którym możesz trzymać się z dala od cywilizacji. Oprócz oryginalnej produkcji kieszonkowych kuchenek alkoholowych dodano termosydo żywności i napojów,kuchenki na alkohol, komplety naczyń, tytanowe sztućce itp. Produkty Esbit udowodniły, że są niezawodnym źródłem energii, które zajmuje niewiele miejsca, nawet w ekstremalnych warunkach pogodowych. Dlatego alkohol stały Esbit był wielokrotnie nagradzany jako najlepsze paliwo stałe na świecie.
To, co szczególnie docenisz w tym termosie Esbit, to jego zmienne zamknięcie. Możesz wybrać pomiędzy klasyczną wtyczką wkręcaną lub wtyczką szybkozłączną za naciśnięciem przycisku. Dwuścienny korpus termosu wykonany ze stali nierdzewnej pokryty jest od wewnątrz warstwą srebra, która poprawia właściwości termoizolacyjne, a także działa antybakteryjnie. Przy temperaturze zewnętrznej wynoszącej 20°C, zawartość termosu utrzyma swoją temperaturę do 24 godzin. Termos zawiera dwa kubki wykonane z tworzywa sztucznego wolnego od BPA.
Główne zalety termosu:
termos z podwójnym korkiem i dwoma kubkami
wysokiej jakości materiał ze stali nierdzewnej
antybakteryjna srebrna powłoka wewnątrz
klasyczna zakrętka lub szybkozamykacz
izolacja próżniowa
Temperatury:
Przy napełnieniu wodą ~98°C i temperaturze otoczenia ~20°C
Wolisz być w górach niż w domu, ale kiedy pokryje je biały puch, masz wrażenie, że Twój sezon się skończył? Jesteś w błędzie, ośnieżony teren nie należy tylko do skialpinistów. Rakiety śnieżne pozwolą Ci wrócić na szlak.
Nie chcesz już jeść na wycieczkach tylko zwykłych kanapek? Ugotuj sobie ciepły posiłek nawet na łonie natury! Co ze sobą zabrać i na co zwrócić uwagę, to wszystko znajdziesz w dzisiejszym artykule.
Krisztián Vadovszky jest członkiem zespołu kucharzy, którzy starają się inspirować innych do gotowania na świeżym powietrzu. W dzisiejszym artykule przedstawia trzy proste przepisy, które możesz wypróbować podczas swojej następnej wycieczki.