Jak odpowiednio spakować prowiant na trekking
Poradniki
Oczywiście, można spakować kilka bułek i kawałek salami do worka i ruszać w drogę. To może być fajny plan na niedzielny wypad z rodziną, ale na dłuższą wędrówkę to raczej nienajlepszy pomysł.
🖤 Szaleństwo BLACK FRIDAY! Najlepsze oferty na wyprawy outdoorowe. ➡️
🌡️ BIELIZNA FUNKCYJNA: Najszersza oferta, najlepsze ceny 👕
⚡ eXtra obniżki – Kupony rabatowe dla najlepszych marek.
Nie interesują mnie zniżki i promocje, chcę ukryć pasek
Lubisz ostre przyprawy? Pikantny gulasz wołowy z makaronem od Trek'n Eat jest właśnie dla Ciebie. Przygotowanie jest łatwe bezpośrednio w pojemniku transportowym.
Trek'N Eat to niemiecka firma, która wprowadza szereg pracochłonnych kroków w celu przygotowania każdej indywidualnej torby TREK'N EAT, począwszy od złożonego projektu żywności, aby dopasować nie tylko skład energetyczny i odżywczy, ale także smak i konsystencję.
Pikantny gulasz wołowy z makaronem to smaczne danie główne dla miłośników pikantnych potraw. Pieprz cayenne i suszone papryczki chili w połączeniu z wołowiną smakują wyśmienicie! Wypełni nawet najbardziej głodnych. Żywność jest odwadniana przez liofilizację (lub zamrażanie). Proces ten usuwa wodę z żywności bez naruszania jej kształtu i zachowuje korzystne witaminy i minerały. Dzięki temu jedzenie jest znacznie lżejsze, ale zachowuje swoją pierwotną wartość odżywczą i smak.
Przygotowanie jest naprawdę proste i nie brudzi żadnych naczyń (z wyjątkiem łyżki). Barwnik do oznaczania Trek'n Eat posiada najbardziej zaawansowaną technologię pakowania w branży, która sprawia, że opakowanie jest nie tylko niezwykle trwałe i nieprzepuszczalne dla tlenu (który przyspiesza psucie się żywności), ale także niezwykle łatwe w użyciu - z perforacją laserową, płaskim dnem, możliwością wielokrotnego zamykania i zaokrąglonymi narożnikami ułatwiającymi bagaż. Opakowanie z polietylenu nadaje się do recyklingu. Barwnik do oznaczania Trek'n Eat zrezygnował z używania oleju palmowego i soi, których uprawa stanowi nadmierne obciążenie dla środowiska.
Wartości odżywcze | 100 g na porcję (300 g po uwodnieniu) |
160 g w opakowaniu (480 g po uwodnieniu) |
Kalorie | 363 kcal | 582 kcal |
Tłuszcze | 6 g | 9,6 g |
z czego nasycone | 2,9 g | 4,6 g |
Węglowodany | 59,5 g | 95,2 g |
w tym cukry | 9,9 g | 15,8 g |
Włókno | 12,6 g | 20,1 g |
Białko | 15,3 g | 24,5g |
Sól | 1,7 g | 2,7 g |
makaron 50% (semolina z pszenicy durum , jajko, sól), sok mięsny (zawiera soję), zagęszczacz, wołowina 8%, papryka, jabłka pomidorowe, suszone chili w proszku, pieprz cayenne. Zawartość suszonego mięsa: 12,8 g (odpowiednik około 51 g świeżego mięsa).
jajek, glutenu, soi.
Producent | Trek’n Eat |
---|---|
Masa
|
160 g |
Ilość porcji
|
1 |
Rodzaje mięsa
|
Wołowina |
Data ważności
|
5 lat |
Metoda przetwarzania
|
Sypkie |
Wegetariańskie
|
Nie |
Bezglutenowy
|
Nie |
Okres gwarancji | 2 lata |
EAN: | 4015753202041 |
43,21 zł
(5.14 %)
40,99 zł
47,28 zł
(13.3 %)
40,99 zł
39,99 zł
40,22 zł
(0.57 %)
39,99 zł
43,21 zł
(7.45 %)
39,99 zł
43,21 zł
(7.45 %)
39,99 zł
43,21 zł
(7.45 %)
39,99 zł
40,22 zł
(0.57 %)
39,99 zł
16,09 zł
(6.84 %)
14,99 zł
251,31 zł
(41.91 %)
145,99 zł
76,26 zł
(18.71 %)
61,99 zł
5,24 zł
(23.85 %)
od 3,99 zł
30,56 zł
(14.95 %)
25,99 zł
19,71 zł
(8.73 %)
17,99 zł
171,00 zł
(15.21 %)
144,99 zł
70,43 zł
(17.66 %)
57,99 zł
Poradniki
Oczywiście, można spakować kilka bułek i kawałek salami do worka i ruszać w drogę. To może być fajny plan na niedzielny wypad z rodziną, ale na dłuższą wędrówkę to raczej nienajlepszy pomysł.
Poradniki
Nie chcesz już jeść na wycieczkach tylko zwykłych kanapek? Ugotuj sobie ciepły posiłek nawet na łonie natury! Co ze sobą zabrać i na co zwrócić uwagę, to wszystko znajdziesz w dzisiejszym artykule.
Poradniki
Krisztián Vadovszky jest członkiem zespołu kucharzy, którzy starają się inspirować innych do gotowania na świeżym powietrzu. W dzisiejszym artykule przedstawia trzy proste przepisy, które możesz wypróbować podczas swojej następnej wycieczki.
Poradniki
Przypomnij sobie 10 zasad, które powinien znać i szanować każdy miłośnik przyrody. W dzisiejszym artykule spisała je dla Was Katka Balcarová.