Jak odpowiednio spakować prowiant na trekking
Poradniki
Oczywiście, można spakować kilka bułek i kawałek salami do worka i ruszać w drogę. To może być fajny plan na niedzielny wypad z rodziną, ale na dłuższą wędrówkę to raczej nienajlepszy pomysł.
🖤 Szaleństwo BLACK FRIDAY! Najlepsze oferty na wyprawy outdoorowe. ➡️
🌡️ BIELIZNA FUNKCYJNA: Najszersza oferta, najlepsze ceny 👕
⚡ eXtra obniżki – Kupony rabatowe dla najlepszych marek.
Nie interesują mnie zniżki i promocje, chcę ukryć pasek
Wykwintna patelnia mięsna dla backpackerów to smaczne danie główne dla prawdziwych koneserów. Uzupełnij energię po ciężkiej wędrówce i ciesz się wspaniałym posiłkiem!
Trek'N Eat to niemiecka firma, która wprowadza szereg pracochłonnych kroków w celu przygotowania każdej indywidualnej torby TREK'N EAT, począwszy od złożonego projektu żywności, aby dopasować nie tylko skład energetyczny i odżywczy, ale także smak i konsystencję.
Mięso dla smakoszy jest bardzo zbliżone smakiem do dzikiej wołowiny. Makaron pszenny, sos z dziczyzny, wołowina, grzyby, czego chcieć więcej od podróżnika? Żywność można przygotować w pojemniku transportowym. Żywność jest odwadniana przez liofilizację (lub zamrażanie). Proces ten usuwa wodę z żywności bez naruszania jej kształtu i zachowuje korzystne witaminy i minerały. Dzięki temu jedzenie jest znacznie lżejsze, ale zachowuje swoją pierwotną wartość odżywczą i smak.
Przygotowanie jest naprawdę proste i nie brudzi żadnych naczyń (z wyjątkiem łyżki). Barwnik do oznaczania Trek'n Eat posiada najbardziej zaawansowaną technologię pakowania w branży, która sprawia, że opakowanie jest nie tylko niezwykle trwałe i nieprzepuszczalne dla tlenu (który przyspiesza psucie się żywności), ale także niezwykle łatwe w użyciu - z perforacją laserową, płaskim dnem, możliwością wielokrotnego zamykania i zaokrąglonymi narożnikami ułatwiającymi bagaż. Opakowanie z polietylenu nadaje się do recyklingu. Barwnik do oznaczania Trek'n Eat zrezygnował z używania oleju palmowego i soi, których uprawa stanowi nadmierne obciążenie dla środowiska.
Wartości odżywcze | na porcję 100 g (288 g po uwodnieniu) |
w jednym opakowaniu 170 g (490 g po uwodnieniu) |
Kalorie | 318 kcal | 541 kcal |
Tłuszcze | 4,6 g | 7,8 g |
z czego nasycone | 1,6 g | 2,7 g |
Węglowodany | 53,8 g | 91,5 g |
w tym cukry | 6 g | 10,2 g |
Włókno | 1,8 g | 3 g |
Białko | 12,8 g | 21,8g |
Sól | 0,3 g | 0,5 g |
makaron 50% (semolina z pszenicy durum , jajko, sól), sos z dziczyzny (zawiera soję, mleko, pszenicę), wołowina 7%, marchew, papryka, pomidory, pieczarki, cebula, olej słonecznikowy (zawiera mleko, E551), jagody, grzyb świerkowy. Waga netto suszonego mięsa: 11 g (odpowiednik ok. 55 g świeżego mięsa).
jajek, glutenu, mleka, soi.
Producent | Trek’n Eat |
---|---|
Masa
|
170 g |
Ilość porcji
|
1 |
Rodzaje mięsa
|
Wołowina |
Data ważności
|
5 lat |
Metoda przetwarzania
|
Sypkie |
Wegetariańskie
|
Nie |
Bezglutenowy
|
Nie |
Okres gwarancji | 2 lata |
EAN: | 4015753202133 |
54,06 zł
(9.38 %)
48,99 zł
48,99 zł
48,99 zł
54,06 zł
(9.38 %)
48,99 zł
54,06 zł
(9.38 %)
48,99 zł
48,99 zł
55,75 zł
(12.13 %)
48,99 zł
54,06 zł
(9.38 %)
48,99 zł
23,50 zł
(2.17 %)
22,99 zł
30,89 zł
(22.34 %)
23,99 zł
83,17 zł
(14.64 %)
70,99 zł
30,56 zł
(14.95 %)
25,99 zł
251,31 zł
(41.91 %)
145,99 zł
5,24 zł
(23.85 %)
3,99 zł
19,71 zł
(8.73 %)
17,99 zł
30,56 zł
(14.95 %)
25,99 zł
Poradniki
Oczywiście, można spakować kilka bułek i kawałek salami do worka i ruszać w drogę. To może być fajny plan na niedzielny wypad z rodziną, ale na dłuższą wędrówkę to raczej nienajlepszy pomysł.
Poradniki
Nie chcesz już jeść na wycieczkach tylko zwykłych kanapek? Ugotuj sobie ciepły posiłek nawet na łonie natury! Co ze sobą zabrać i na co zwrócić uwagę, to wszystko znajdziesz w dzisiejszym artykule.
Poradniki
Krisztián Vadovszky jest członkiem zespołu kucharzy, którzy starają się inspirować innych do gotowania na świeżym powietrzu. W dzisiejszym artykule przedstawia trzy proste przepisy, które możesz wypróbować podczas swojej następnej wycieczki.
Poradniki
Przypomnij sobie 10 zasad, które powinien znać i szanować każdy miłośnik przyrody. W dzisiejszym artykule spisała je dla Was Katka Balcarová.