Jak odpowiednio spakować prowiant na trekking
Poradniki
Oczywiście, można spakować kilka bułek i kawałek salami do worka i ruszać w drogę. To może być fajny plan na niedzielny wypad z rodziną, ale na dłuższą wędrówkę to raczej nienajlepszy pomysł.
🖤 Szaleństwo BLACK FRIDAY! Najlepsze oferty na wyprawy outdoorowe. ➡️
🌡️ BIELIZNA FUNKCYJNA: Najszersza oferta, najlepsze ceny 👕
⚡ eXtra obniżki – Kupony rabatowe dla najlepszych marek.
Nie interesują mnie zniżki i promocje, chcę ukryć pasek
Afrykański kuskus z lekką mieszanką kurczaka jest idealny po ciężkiej wędrówce dzięki swoim składnikom odżywczym. Żywność można przygotować we własnym opakowaniu, a następnie ją z niego spożyć.
Trek'N Eat to niemiecka firma, która wprowadza szereg pracochłonnych kroków w celu przygotowania każdej indywidualnej torby TREK'N EAT, począwszy od złożonego projektu żywności, aby dopasować nie tylko skład energetyczny i odżywczy, ale także smak i konsystencję.
Afrykański kuskus z lekką mieszanką kurczaka to danie pochodzące z Maghrebu. Jedzenie jest idealne po ciężkiej wędrówce, zwłaszcza ze względu na składniki odżywcze. Jedzenie można przygotować w samodzielnym pojemniku, a następnie spożyć bezpośrednio z niego. Jedzenie jest również odpowiednie dla dzieci.
Żywność jest odwadniana przez liofilizację (lub zamrażanie). Proces ten usuwa wodę z żywności bez naruszania jej kształtu i zachowuje korzystne witaminy i minerały. Dzięki temu jedzenie jest znacznie lżejsze, ale zachowuje swoją pierwotną wartość odżywczą i smak.
Przygotowanie jest naprawdę proste i nie brudzi żadnych naczyń (z wyjątkiem łyżki). Barwnik do oznaczania Trek'n Eat posiada najbardziej zaawansowaną technologię pakowania w branży, która sprawia, że opakowanie jest nie tylko niezwykle trwałe i nieprzepuszczalne dla tlenu (który przyspiesza psucie się żywności), ale także niezwykle łatwe w użyciu - z perforacją laserową, płaskim dnem, możliwością wielokrotnego zamykania i zaokrąglonymi narożnikami ułatwiającymi bagaż. Opakowanie z polietylenu nadaje się do recyklingu. Barwnik do oznaczania Trek'n Eat zrezygnował z używania oleju palmowego i soi, których uprawa stanowi nadmierne obciążenie dla środowiska.
Wartości odżywcze | na 100 g suchej mieszanki |
Kalorie | 668 kcal |
Tłuszcze | 4,1 g |
z czego nasycone | 0,1 g |
Węglowodany | 52,2 g |
w tym cukry | 5,3 g |
Włókno | 0,8 g |
Białko | 17,9 g |
Sól | 3,9 g |
kuskus 67% (kasza manna z pszenicy durum), mięso z kurczaka 12%, mieszanka przyprawowa (zawiera seler), rozdrobniony groszek, olej słonecznikowy w proszku (zawiera mleko, E551), skrobia modyfikowana, sól spożywcza, jabłka pomidorowe, suszone chili, naturalny aromat. Zawartość suszonego mięsa: 24 g (odpowiednik około 84 g świeżego mięsa).
gluten, seler, mleko
Producent | Trek’n Eat |
---|---|
Rodzaje mięsa
|
Ryby i drób |
Metoda przetwarzania
|
Sypkie |
Wegetariańskie
|
Nie |
Bezglutenowy
|
Nie |
Okres gwarancji | 2 lata |
EAN: | 4015753202065 |
44,99 zł
50,67 zł
(11.21 %)
44,99 zł
46,99 zł
50,67 zł
(13.18 %)
43,99 zł
52,25 zł
(8.15 %)
47,99 zł
50,67 zł
(13.18 %)
43,99 zł
50,67 zł
(13.18 %)
43,99 zł
50,67 zł
(13.18 %)
43,99 zł
16,09 zł
(6.84 %)
14,99 zł
19,71 zł
(8.73 %)
17,99 zł
171,00 zł
(15.21 %)
144,99 zł
116,99 zł
30,89 zł
(22.34 %)
23,99 zł
59,48 zł
(15.95 %)
49,99 zł
30,89 zł
(22.34 %)
23,99 zł
5,24 zł
(4.77 %)
4,99 zł
Poradniki
Oczywiście, można spakować kilka bułek i kawałek salami do worka i ruszać w drogę. To może być fajny plan na niedzielny wypad z rodziną, ale na dłuższą wędrówkę to raczej nienajlepszy pomysł.
Poradniki
Nie chcesz już jeść na wycieczkach tylko zwykłych kanapek? Ugotuj sobie ciepły posiłek nawet na łonie natury! Co ze sobą zabrać i na co zwrócić uwagę, to wszystko znajdziesz w dzisiejszym artykule.
Poradniki
Krisztián Vadovszky jest członkiem zespołu kucharzy, którzy starają się inspirować innych do gotowania na świeżym powietrzu. W dzisiejszym artykule przedstawia trzy proste przepisy, które możesz wypróbować podczas swojej następnej wycieczki.
Poradniki
Przypomnij sobie 10 zasad, które powinien znać i szanować każdy miłośnik przyrody. W dzisiejszym artykule spisała je dla Was Katka Balcarová.