Jak odpowiednio spakować prowiant na trekking
Poradniki
Oczywiście, można spakować kilka bułek i kawałek salami do worka i ruszać w drogę. To może być fajny plan na niedzielny wypad z rodziną, ale na dłuższą wędrówkę to raczej nienajlepszy pomysł.
🖤 Szaleństwo BLACK FRIDAY! Najlepsze oferty na wyprawy outdoorowe. ➡️
🌡️ BIELIZNA FUNKCYJNA: Najszersza oferta, najlepsze ceny 👕
⚡ eXtra obniżki – Kupony rabatowe dla najlepszych marek.
Nie interesują mnie zniżki i promocje, chcę ukryć pasek
Kurczak sauté z aromatycznym ryżem curry to danie o pełnym i zrównoważonym smaku z nutą owoców tropikalnych. Żywność można przygotować w oryginalnym opakowaniu i spożyć bezpośrednio z niego.
Trek'N Eat to niemiecka firma, która wprowadza szereg pracochłonnych kroków w celu przygotowania każdej indywidualnej torby TREK'N EAT, począwszy od złożonego projektu żywności, aby dopasować nie tylko skład energetyczny i odżywczy, ale także smak i konsystencję.
Kurczak sauté z aromatycznym ryżem curry to danie o pełnym i zrównoważonym smaku z nutą owoców tropikalnych. Żywność można przygotować w oryginalnym opakowaniu i spożyć bezpośrednio z niego.
Żywność jest odwadniana przez liofilizację (lub zamrażanie). Proces ten usuwa wodę z żywności bez naruszania jej kształtu i zachowuje korzystne witaminy i minerały. Dzięki temu jedzenie jest znacznie lżejsze, ale zachowuje swoją pierwotną wartość odżywczą i smak.
Przygotowanie jest naprawdę proste i nie brudzi żadnych naczyń (z wyjątkiem łyżki). Barwnik do oznaczania Trek'n Eat posiada najbardziej zaawansowaną technologię pakowania w branży, która sprawia, że opakowanie jest nie tylko niezwykle trwałe i nieprzepuszczalne dla tlenu (który przyspiesza psucie się żywności), ale także niezwykle łatwe w użyciu - z perforacją laserową, płaskim dnem, możliwością wielokrotnego zamykania i zaokrąglonymi narożnikami ułatwiającymi bagaż. Opakowanie z polietylenu nadaje się do recyklingu. Barwnik do oznaczania Trek'n Eat zrezygnował z używania oleju palmowego i soi, których uprawa stanowi nadmierne obciążenie dla środowiska.
Wartości odżywcze | na 100 g suchej mieszanki |
Kalorie | 764 kcal |
Tłuszcze | 6,2 g |
z czego nasycone | 0,8 g |
Węglowodany | 68,3 g |
w tym cukry | 6,8 g |
Włókno | 0,5 g |
Białko | 12,9 g |
Sól | 2,4 g |
ryż długoziarnisty 56%, mięso z kurczaka 10%, olej słonecznikowy (zawiera mleko, E551), kawałki ananasa, mączka ziemniaczana, skrobia modyfikowana, maltodekstryna, koncentrat serwatki, przyprawa do kurczaka, curry w proszku 2% (zawiera musztardę), kawałki banana, sól, ekstrakt z rozmarynu, naturalny aromat. Zawartość suszonego mięsa: 16,0 g (odpowiednik około 56 g świeżego mięsa).
mleko, musztarda
Producent | Trek’n Eat |
---|---|
Rodzaje mięsa
|
Ryby i drób |
Metoda przetwarzania
|
Sypkie |
Rodzaj kuchni
|
Indyjska |
Wegetariańskie
|
Nie |
Bezglutenowy
|
Nie |
Okres gwarancji | 2 lata |
EAN: | 4015753202058 |
43,21 zł
(0.51 %)
42,99 zł
47,91 zł
(10.27 %)
42,99 zł
43,21 zł
(0.51 %)
42,99 zł
47,91 zł
(10.27 %)
42,99 zł
43,21 zł
(0.51 %)
42,99 zł
46,83 zł
(8.2 %)
42,99 zł
46,83 zł
(8.2 %)
42,99 zł
46,83 zł
(8.2 %)
42,99 zł
30,89 zł
(22.34 %)
23,99 zł
5,24 zł
(4.77 %)
4,99 zł
251,31 zł
(41.91 %)
145,99 zł
5,24 zł
(23.85 %)
3,99 zł
25,31 zł
(1.26 %)
24,99 zł
171,00 zł
(15.21 %)
144,99 zł
30,56 zł
(14.95 %)
25,99 zł
70,43 zł
(17.66 %)
57,99 zł
Poradniki
Oczywiście, można spakować kilka bułek i kawałek salami do worka i ruszać w drogę. To może być fajny plan na niedzielny wypad z rodziną, ale na dłuższą wędrówkę to raczej nienajlepszy pomysł.
Poradniki
Nie chcesz już jeść na wycieczkach tylko zwykłych kanapek? Ugotuj sobie ciepły posiłek nawet na łonie natury! Co ze sobą zabrać i na co zwrócić uwagę, to wszystko znajdziesz w dzisiejszym artykule.
Poradniki
Krisztián Vadovszky jest członkiem zespołu kucharzy, którzy starają się inspirować innych do gotowania na świeżym powietrzu. W dzisiejszym artykule przedstawia trzy proste przepisy, które możesz wypróbować podczas swojej następnej wycieczki.
Poradniki
Przypomnij sobie 10 zasad, które powinien znać i szanować każdy miłośnik przyrody. W dzisiejszym artykule spisała je dla Was Katka Balcarová.