Trek’n Eat Kreolska jambalaya z warzywami
Suszona żywność
Creole Jambalaya z warzywami to idealny wybór dla wegetarian. Głównym składnikiem jest ryż długoziarnisty, który jest aromatyzowany wybranymi warzywami i przyprawami z Luizjany.
Informacje o produkcie
Creole Jambalaya z warzywami to idealny wybór dla wegetarian. Głównym składnikiem jest ryż długoziarnisty, który jest aromatyzowany wybranymi warzywami i przyprawami z Luizjany. Jedzenie można przygotować w samodzielnym pojemniku, a następnie spożyć bezpośrednio z niego.
Żywność jest odwadniana przez liofilizację (lub zamrażanie). Proces ten usuwa wodę z żywności bez naruszania jej kształtu i zachowuje korzystne witaminy i minerały. Dzięki temu jedzenie jest znacznie lżejsze, ale zachowuje swoją pierwotną wartość odżywczą i smak.
Przygotowanie jest naprawdę proste i nie brudzi żadnych naczyń (z wyjątkiem łyżki). Barwnik do oznaczania Trek'n Eat posiada najbardziej zaawansowaną technologię pakowania w branży, która sprawia, że opakowanie jest nie tylko niezwykle trwałe i nieprzepuszczalne dla tlenu (który przyspiesza psucie się żywności), ale także niezwykle łatwe w użyciu - z perforacją laserową, płaskim dnem, możliwością wielokrotnego zamykania i zaokrąglonymi narożnikami ułatwiającymi bagaż. Opakowanie z polietylenu nadaje się do recyklingu. Barwnik do oznaczania Trek'n Eat zrezygnował z używania oleju palmowego i soi, których uprawa stanowi nadmierne obciążenie dla środowiska.
Główne zalety:
- bez dodatku substancji poprawiających smak
- liofilizacja
- pełny posiłek
- zaprojektowany przez dietetyków i szefów kuchni
- delikatne przyprawianie potraw - może być przyprawione
- waga lekka
- opakowania nadające się do recyklingu
- długi okres trwałości (do 5 lat)
- zużycie z opakowania
Metoda przygotowania:
- Oderwij wieczko torebki
- złóż Worek na zewnętrznym zagięciu tak, aby był widoczny wewnątrz, gdzie należy wlać wodę.
- Wlej 450 ml gorącej wody do żywności w oryginalnym worku i dobrze wymieszaj.
- Zamknij szyjkę torebki (system ZipLoc), aby zapobiec wydostawaniu się aromatu z żywności i odczekaj niezbędny czas przed jedzeniem.
- Otwórz szyjkę torby i zacznij wygodnie konsumować prosto z torby.
- Po jedzeniu spłaszcz worek i zamknij szyjkę (aby zapobiec wydostawaniu się resztek jedzenia), włóż worek z powrotem do plecaka i wyrzuć go do plastikowych odpadów po powrocie do cywilizowanego obszaru.
Wartości odżywcze:
Wartości odżywcze | na 100 g suchej mieszanki |
Kalorie | 318 kcal |
Tłuszcze | 2,6 g |
z czego nasycone | 1,0 g |
Węglowodany | 65,9 g |
w tym cukry | 14,8 g |
Włókno | 4,1 g |
Białko | 9,0 g |
Sól | 6,2 g |
Skład:
ryż długoziarnisty, mieszanka przypraw (zawiera seler), mieszanka warzyw w zmiennych proporcjach 22,4% (pomidory, seler, marchew, cebula, groszek, por, kukurydza), sos curry (zawiera soję, gorczycę, gluten, mleko), kurkuma, pieprz cayenne.
Alergeny:
gluten, mleko, seler, gorczyca, soja
Parametry
- Producent
- Trek’n Eat
- Rodzaje mięsa
- Bez mięsa
- Metoda przetwarzania
- Sypkie
- Wegetariańskie
- Tak
- Bezglutenowy
- Nie
- Okres gwarancji
- 2 lata
- EAN
- 4015753411030
O producencie
Trek'N Eat to niemiecka firma, która wprowadza szereg pracochłonnych kroków w celu przygotowania każdej indywidualnej torby TREK'N EAT, począwszy od złożonego projektu żywności, aby dopasować nie tylko skład energetyczny i odżywczy, ale także smak i konsystencję.