Trek’n Eat Chana Masala
Suszona żywność
Chana Masala to tradycyjne danie kuchni indyjskiej i pakistańskiej. Ważnym składnikiem jest ciecierzyca, która jest bogata w białko i węglowodany, a także śladowe ilości żelaza, magnezu i cynku.
Informacje o produkcie
Chana Masala to tradycyjne danie kuchni indyjskiej i pakistańskiej. Ważnym składnikiem jest ciecierzyca - roślina strączkowa podobna do fasoli. Ciecierzyca charakteryzuje się wysoką zawartością białka i węglowodanów, a także śladowymi ilościami żelaza, magnezu i cynku. To sprawia, że to danie jest idealne po ciężkiej wędrówce i ćwiczeniach, ponieważ uzupełnisz wszystko, czego potrzebujesz. Danie jest wegańskie i nie zawiera glutenu ani laktozy.
Żywność jest odwadniana przez liofilizację (lub zamrażanie). Proces ten usuwa wodę z żywności bez naruszania jej kształtu i zachowuje korzystne witaminy i minerały. Dzięki temu jedzenie jest znacznie lżejsze, ale zachowuje swoją pierwotną wartość odżywczą i smak.
Przygotowanie jest naprawdę proste i nie brudzi żadnych naczyń (z wyjątkiem łyżki). Barwnik do oznaczania Trek'n Eat posiada najbardziej zaawansowaną technologię pakowania w branży, która sprawia, że opakowanie jest nie tylko niezwykle trwałe i nieprzepuszczalne dla tlenu (który przyspiesza psucie się żywności), ale także niezwykle łatwe w użyciu - z perforacją laserową, płaskim dnem, możliwością wielokrotnego zamykania i zaokrąglonymi narożnikami ułatwiającymi bagaż. Opakowanie z polietylenu nadaje się do recyklingu. Barwnik do oznaczania Trek'n Eat zrezygnował z używania oleju palmowego i soi, których uprawa stanowi nadmierne obciążenie dla środowiska.
Główne zalety:
- bez dodatku substancji poprawiających smak
- liofilizacja
- pełny posiłek
- zaprojektowany przez dietetyków i szefów kuchni
- delikatne przyprawianie potraw - może być przyprawione
- waga lekka
- opakowania nadające się do recyklingu
- długi okres trwałości (do 5 lat)
- zużycie z opakowania
- waga gotowego dania 540 g
Metoda przygotowania:
- Oderwij wieczko torebki
- złóż Worek na zewnętrznym zagięciu tak, aby był widoczny wewnątrz, gdzie należy wlać wodę.
- Wlej 450 ml gorącej wody do żywności w oryginalnym worku i dobrze wymieszaj.
- Zamknij szyjkę torebki (system ZipLoc), aby zapobiec wydostawaniu się aromatu z żywności i odczekaj niezbędny czas przed jedzeniem.
- Otwórz szyjkę torby i zacznij wygodnie konsumować prosto z torby.
- Po jedzeniu spłaszcz worek i zamknij szyjkę (aby zapobiec wydostawaniu się resztek jedzenia), włóż worek z powrotem do plecaka i wyrzuć go do plastikowych odpadów po powrocie do cywilizowanego obszaru.
Wartości odżywcze:
Wartości odżywcze | na 100 g suchej mieszanki |
Kalorie | 620 kcal |
Tłuszcze | 2,1 g |
z czego nasycone | 0,2 g |
Węglowodany | 68,6 g |
w tym cukry | 13,0 g |
Włókno | 2,5 g |
Białko | 9,4 g |
Sól | 1,7 g |
Skład:
ryż długoziarnisty, ciecierzyca 22%, cukier, cebula, kawałki jabłka, papryka, maltodekstryna, mieszanka przypraw (zawiera seler), curry w proszku (zawiera gorczycę), sól, suszona czerwona papryka w proszku, suszone chili w proszku, ekstrakt z rozmarynu.
Alergeny:
seler, musztarda
Parametry
- Producent
- Trek’n Eat
- Masa
- 180 g
- Rodzaje mięsa
- Bez mięsa
- Metoda przetwarzania
- Sypkie
- Rodzaj kuchni
- Indyjska
- Wegetariańskie
- Tak
- Bezglutenowy
- Tak
- Okres gwarancji
- 2 lata
- EAN
- 4015753411016
O producencie
Trek'N Eat to niemiecka firma, która wprowadza szereg pracochłonnych kroków w celu przygotowania każdej indywidualnej torby TREK'N EAT, począwszy od złożonego projektu żywności, aby dopasować nie tylko skład energetyczny i odżywczy, ale także smak i konsystencję.