Travellunch Tarta ryżowa z jabłkami i cynamonem
Suszona żywność
Nie przegapisz też słodkiego miejsca w przyrodzie. Jeśli lubisz jabłka i cynamon, ten pudding ryżowy jest idealny. Jest łatwy do przygotowania przy użyciu niewielkiej ilości gorącej wody.
Informacje o produkcie
Przygotowanie puddingu ryżowego jest bardzo proste. Wystarczy dodać 200 ml wrzącej wody i trzymać przez 5-10 minut. Następnie będziesz czekać na wysokiej jakości i smaczny posiłek. Dzięki szybkiemu przygotowaniu i niewielkiej wadze z przyjemnością zabierzesz w podróż suszoną żywność od sprawdzonego niemieckiego producenta Travellunch.
Główne zalety posiłków Travellunch:
- waga lekka
- duża oszczędność miejsca w plecaku
- doskonały smak
- wysokiej jakości surowce
- nie zawiera konserwantów
- nie trzeba przechowywać w lodówce
- gotuje w pojemniku, nie wymaga dodatkowych naczyń
- krótki czas przygotowania
Skład:
Ryż 46%, pełne mleko w proszku 30%, cukier, skrobia ziemniaczana, liofilizowane i siarkowane jabłka 2%, mielony cynamon 0,05%, naturalny aromat waniliowy Bourbon
Alergeny: mleko, siarczyny. Może zawierać śladowe ilości glutenu.
Średnie wartości odżywcze na 100 g suchego produktu:
Wartości odżywcze | 100 g |
Wartość energetyczna | 1712 kJ |
Białko | 12 g |
Węglowodany | 70 g |
Tłuszcze | 8,2 g |
Prezentacja żywności Travellunch:
Parametry
- Producent
- Travellunch
- Masa
- 100 g
- Ilość porcji
- 1
- Rodzaje mięsa
- Bez mięsa
- Data ważności
- 4 lata
- Metoda przetwarzania
- Sypkie
- Wegetariańskie
- Tak
- Bezglutenowy
- Nie
- Okres gwarancji
- 2 lata
- Kod produktu
- 76013589
- EAN
- 4008097501895
O producencie
ProducentemTravellunch® jest niemiecka firma Simpert Reiter GmbH, która została założona w 1928 roku. W nowoczesnym zakładzie przetwórstwa spożywczego produkowane są biologiczno-ekologiczne dania gotowe, które były wielokrotnie nagradzane za swoją jakość. Za każdym opakowaniem Travellunch® stoi wieloletnie doświadczenie w produkcji milionów dań gotowych. Dzięki zastosowaniu specjalnej technologii w produkcji, dania te nie tracą nic ze swojego smaku ani wartości odżywczych i są pełnowartościowym posiłkiem, który w pełni Cię nasyci i doda niezbędnej energii w podróży.
Zasady stosowane podczas produkcji:
- kontrola bakteriologiczna surowców wsadowych i wyrobów gotowych
- wykorzystywanie tylko wysokiej jakości surowców i materiałów opakowaniowych
- dobrowolna kontrola przez sprawdzonego przez państwo chemika spożywczego
- rejestracja i zezwolenie UE jako zakład przetwórstwa mięsnego, podlegający surowym wymogom higienicznym
- ekstremalnie lekkie opakowanie (pusty worek waży ok. 10 g). opakowanie można łatwo zutylizować.
- produkcja mrożonej/odwodnionej żywności bez konserwantów
- produkcja mrożonej/odwodnionej żywność, która dostarcza organizmowi wszystkiego, czego potrzebuje, nawet przy największym obciążeniu