Primus PrimeTech Stove Zestaw to zestaw do gotowania ze zintegrowaną kuchenką gazową z ciągiem i wymiennikiem ciepła, zawierający niezbędne przybory kuchenne.
Informacje o produkcie
Primus to szwedzka firma założona w 1892 roku JV przez Svensona w Sztokholmie. Od początku swojej działalności główną działalnością jest produkcja kuchenek oraz wszystkiego co związane z gotowaniem na świeżym powietrzu. Primus jest posiadaczem wielu nagród za swoje produkty, a także posiada szereg patentów. Firma dostarcza swoje towary na cały świat i jest używana zarówno przez profesjonalistów, jak i amatorów spędzania czasu na świeżym powietrzu.
Szwedzka firma Primus powróciła do sprawdzonej koncepcji lekkich zestawów do gotowania, które dzięki temu, że posiadają już zintegrowaną kuchenkę z stroną zawietrzną, oszczędzają dużo miejsca w plecaku, a także paliwo. kuchenka Zestaw PrimeTech zawiera dwa pojemniki o pojemności 2,3 l (jeden pojemnik jest wyposażony w wymiennik ciepła, a oba pojemniki mają ceramiczną powierzchnię nieprzywierającą), jedną pokrywkę, która może być również używana jako durszlak, uniwersalny uchwyt do przenoszenia pojemników i oczywiście kuchenkę z zawietrzną. Wszystko to można wygodnie złożyć do dołączonej walizki transportowej, która jest również izolowana, dzięki czemu można łatwo przechowywać w niej kuchenkę natychmiast po użyciu. Kartusze nie wchodzi w skład zestawu.
Główne cechy:
zestaw do gotowania na świeżym powietrzu
oszczędność gazu dzięki wiatrowi i wymiennikowi ciepła
niska waga i doskonałe przechowywanie
izolowany kontener transportowy
wyższa wydajność dzięki wymiennikowi ciepła
zapłon piezoelektryczny
waga: 870 g
wymiary opakowania (średnica × wysokość): 20,2 × 13,5 cm
Zawartość zestawu:
kuchenka gazowa z dźwignią
garnek PrimeTech o pojemności 2,3 l z ceramiczną powierzchnią nieprzywierającą i zintegrowanym wymiennikiem ciepła
pojemnik aluminiowy 2,3 l
pokrywka do garnka (może być również używana jako durszlak)
zamykany uchwyt do przenoszenia pojemnika
zapalniczka piezoelektryczna z narzędziem wielofunkcyjnym
Naciśnięcie przycisku na kuchence generuje impuls elektryczny, a powstała iskra zapala uwolniony gaz. To sprytne rozwiązanie eliminuje konieczność noszenia zapałek lub zapalniczki.
Krisztián Vadovszky jest członkiem zespołu kucharzy, którzy starają się inspirować innych do gotowania na świeżym powietrzu. W dzisiejszym artykule przedstawia trzy proste przepisy, które możesz wypróbować podczas swojej następnej wycieczki.
Oczywiście, można spakować kilka bułek i kawałek salami do worka i ruszać w drogę. To może być fajny plan na niedzielny wypad z rodziną, ale na dłuższą wędrówkę to raczej nienajlepszy pomysł.
Nie chcesz już jeść na wycieczkach tylko zwykłych kanapek? Ugotuj sobie ciepły posiłek nawet na łonie natury! Co ze sobą zabrać i na co zwrócić uwagę, to wszystko znajdziesz w dzisiejszym artykule.