Jaka stal jest najlepsza na noże?
Poradniki
Pytanie, na które nie ma prostej odpowiedzi. Wybór najlepszej stali na nóż to bowiem poszukiwanie kompromisu pomiędzy nieco sprzecznymi właściwościami. Na co więc zwrócić uwagę?
Nóż N°113 Sweet pop z Opinel, posiada drobno ząbkowane ostrze do krojenia pomidorów, gotowanych jajek lub kiwi do krojenia pomidorów, gotowanych jajek lub kiwi.
Noże Opinel są proste i solidne, a jednocześnie dostępne w przyjaznej cenie. Składane scyzoryki z rękojeściami z drewna bukowego produkowane są od 1890 roku we francuskiej miejscowości Saint-Jean-de-Maurienne w regionie Savoie. Od 1973 roku siedziba firmy i produkcja mieszczą się we francuskim mieście Chambéry.
Wysokiej jakości noże francuskie Opinel, które są wykonane w tradycyjny sposób w Chambéry w Alpach Saudyjskich. Charakteryzują się one doskonałą jakością rzemiosła. Ostrze wykonane jest z jednej z najwyższej jakości szwedzkiej stali nierdzewnej - Sandvik, która jest znana ze swojej trwałości i długiej żywotności ostrza. Łopatka wykonana jest z jednego kawałka drewna grabowego drewna. Dzięki grubej warstwie lakieru firma gwarantuje zwiększoną trwałość trwałość. Ostrze jest przymocowane do strzemienia za pomocą stałych nitów.
Producent | Opinel |
---|---|
Materiał
|
nerezová ocel |
Długość ostrza
|
10 cm |
Materiál čepele:
|
ocel Sandvik 12C27 |
Kolor
|
fioletowy |
Okres gwarancji | 2 lata |
Kod produktu | 76006519 |
EAN: |