Jaka stal jest najlepsza na noże?
Poradniki
Pytanie, na które nie ma prostej odpowiedzi. Wybór najlepszej stali na nóż to bowiem poszukiwanie kompromisu pomiędzy nieco sprzecznymi właściwościami. Na co więc zwrócić uwagę?
Nóż do warzyw Victorinox z 10-metrowym ostrzem i idealną krawędzią będzie zawsze mile widzianym pomocnikiem w kuchni.
Założycielemszwajcarskiej firmy Victorinox jest Karl Elsener, który w 1884 roku otworzył w Ibach kuźnię. Od początku swojej kariery poświęcił się opracowywaniu idealnego noża wojskowego, który do tej pory był ciężki i solidny. Elsner odciążył nóż i dodał do wyposażenia otwieracz do puszek, śrubokręt, a później jeszcze mniejsze ostrze, korkociąg i szpadel. Nazwał ten nowy model scyzoryka „nożem oficerskim” i zarejestrował go w urzędzie patentowym 12 czerwca 1897 roku.
Nazwa Victorinox to akronim złożony z dwóch słów, imieniaVictoria (imię matki Elsnera) oraz słowa Inox – oznaczenia stali nierdzewnej. Victorinox jest dziś największym producentem noży w Europie, jej produkty eksportowane są do większości krajów świata i od pokoleń jest synonimem jakości i funkcjonalności.
Noże kuchenne z serii Swiss Classic Collection szwajcarskiego producenta Victorinox to świetni pomocnicy podczas krojenia warzyw lub owoców. Umożliwiają one łatwe i precyzyjne cięcie. Krótsze, 10-centymetrowe ostrze jest wystarczająco ostre i zaostrzone na końcu. Jest dostępny w wielu kolorach. To doskonały i dobrze wykonany nóż w doskonałej cenie.
Producent | Victorinox |
---|---|
Masa
|
27 g |
Długość ostrza
|
10 cm |
Materiał
|
Nerezová ocel / Polyethylen |
Kolor
|
czarny / czerwony / pomarańczowy / różowy / zielony / żółty |
Okres gwarancji | 2 lata |
Kod produktu | 76002173 |
EAN: |