Jaka stal jest najlepsza na noże?
Poradniki
Pytanie, na które nie ma prostej odpowiedzi. Wybór najlepszej stali na nóż to bowiem poszukiwanie kompromisu pomiędzy nieco sprzecznymi właściwościami. Na co więc zwrócić uwagę?
Wysokiej jakości nóż szwajcarskiej marki Victorinox dla miłośników sera i wędlin z ostrym i falistym ostrzem oraz widelcem do serwowania na końcu noża.
Założycielemszwajcarskiej firmy Victorinox jest Karl Elsener, który w 1884 roku otworzył w Ibach kuźnię. Od początku swojej kariery poświęcił się opracowywaniu idealnego noża wojskowego, który do tej pory był ciężki i solidny. Elsner odciążył nóż i dodał do wyposażenia otwieracz do puszek, śrubokręt, a później jeszcze mniejsze ostrze, korkociąg i szpadel. Nazwał ten nowy model scyzoryka „nożem oficerskim” i zarejestrował go w urzędzie patentowym 12 czerwca 1897 roku.
Nazwa Victorinox to akronim złożony z dwóch słów, imieniaVictoria (imię matki Elsnera) oraz słowa Inox – oznaczenia stali nierdzewnej. Victorinox jest dziś największym producentem noży w Europie, jej produkty eksportowane są do większości krajów świata i od pokoleń jest synonimem jakości i funkcjonalności.
Ten nóż do sera i wędlin od szwajcarskiego producenta wysokiej jakości noży Victorinox jest doskonałym pomocnikiem do krojenia i serwowania twardych potraw, takich jak sery i wędliny. Widelec do serwowania na końcu ostrza ułatwia serwowanie, a ergonomiczne ostrze zapewnia dobre ogólne wrażenie podczas pracy. Ostrze jest faliste i ostre.
Producent | Victorinox |
---|---|
Masa
|
28 g |
Długość ostrza
|
11 cm |
Materiał wykonania uchwytu
|
Tworzywo sztuczne |
Materiał
|
Nerezová ocel |
Kolor
|
czarny / czerwony |
Okres gwarancji | 2 lata |
Kod produktu | 76011211 |
EAN: |