Suszone mięso z indyka Chilli (50g) od czeskiej marki Telcek to idealny wybór do uzupełnienia wysokiej jakości białka podczas wypraw przygodowych, niezależnie od tego, czy wspinasz się na alpejskie szczyty, czy wędrujesz po Śnieżce. Podczas tych czynności docenisz wysoką zawartość białka i niską wagę.
Opakowanie zawiera delikatne plastry dojrzałego mięsa z indyka, które pochodzi z czeskich hodowli najwyższej jakości. Mięso poddawane jest obróbce Biltong, w której mięso jest marynowane w unikalnej mieszance przypraw, soli morskiej i chili Carolina Reaper. Po wytrawianiu pozostawia się go do dojrzewania w ciemnych komorach przez 3-6 miesięcy bez konserwantów, barwników lub obróbki cieplnej. Na 100 g suszonego mięsa używa się 300 g wysokiej jakości surowego mięsa.
Główne zalety proszku chili:
delikatny smak
wykończenie Biltong
wysoka zawartość białka
marynowane w chili Carolina Reaper
idealny wybór do pracy w ekstremalnych warunkach i w biurze
bardziej miękka konsystencja i soczystość
niskie wymagania dotyczące przechowywania
nie zawiera sztucznych konserwantów i barwników
certyfikacja surowej żywności
Skład:
97% mięsa z indyka, 2% soli, 1% mieszanki przypraw
Wartości odżywcze suszonego mięsa z indyka w 100g:
Wartość energetyczna - 1386kj / 355kcal
Białko - 74 g
Węglowodany - 0g
Cukry - 0g
Tłuszcze - 3g /nasycone 1,4g
Sól - 2 g
Więcej informacji:
Minimalny okres przechowywania 48 miesięcy od daty produkcji podanej na opakowaniu.
Za marką Telcek stoi EKO - FARMA Orlí Vrch, która gospodaruje w surowym, ale pięknym krajobrazie Hrubego Jesionika, na płaskowyżu osady Rejvíz na wysokości 772 m npm. Na farmie można znaleźć konie, kozy, kury, dzikie i domowe świnie oraz strusie w alternatywny sposób na wolności. Sami produkują większość żywności dla kuchni: jajka, produkty mięsne, pieczywo itp. Jednocześnie marka produkuje również własny ser i suszoną wołowinę.