BioBiltong Biltong Chilli
Mięso suszone
Informacje o produkcie
Biltong to delikatna technika peklowania mięsa, która wywodzi się z Afryki Południowej, gdzie została przywieziona przez holenderskich osadników na początku XVII wieku. Ta oryginalna receptura została starannie dopracowana w rodzinnej masarni BioBiltong, założonej w 1994 roku, aby osiągnąć pożądany smak, kruchość i długotrwałą świeżość.
Barwnik do oznaczania wykorzystuje wyłącznie składniki organiczne, w tym organiczną wołowinę z wolnego wybiegu, wolną od hormonów i antybiotyków, pochodzącą z lokalnego gospodarstwa ekologicznego Turová . Bogaty w białko i o niskiej zawartości tłuszczów i cukrów, ten przysmak jest doskonałym towarzyszem dla wędrowców, rowerzystów, wspinaczy, kulturystów, podróżników i miłośników mięsa.
Dowodem wysokiej jakości jest przyznanie złotej gwiazdki w 2021 r. przez Great Taste - największą i najbardziej prestiżową nagrodę spożywczą na świecie.
Główne zalety suszonego mięsa BioBiltong:
- delikatna metoda suszenia mięsa Biltong
- charakteryzuje się kruchością i długotrwałą świeżością
- Składniki organiczne
- Ekologiczna wołowina ze zwierząt z wolnego wybiegu
- przysmak bogaty w białko
- niska zawartość tłuszczów i cukrów
Skład:
Do produkcji 100 g BIOBILTONGU użyto 270 g udźca wołowego PREMIUM BIO, pochodzącego od zwierząt z wolnego wybiegu.
Parametry
- Producent
- BioBiltong
- Rodzaje mięsa
- Wołowina
- Okres gwarancji
- 2 lata