Jak wybrać kurtkę na chłodne dni?
Poradniki
Jak wybrać kurtkę na zimę lub deszczową jesień? Odpowiedź możesz znaleźć w naszym artykule.
Odin Lt Stretch Hood Ins 2.0 to męska kurtka od Helly Hansen, która nadaje się do noszenia od jesieni do wiosny.
Od 1877 roku norweska marka Helly Hansen jest światowym liderem w produkcji odzieży dla żeglarzy, zapalonych narciarzy i profesjonalnych przewodników górskich. Przede wszystkim jednak koncentruje się na odzieży o szerokim zakresie zastosowań, od odzieży miejskiej po spacery na łonie natury, ponieważ reprezentuje unikalne połączenie optymalnej ochrony i progresywnego stylu oraz skandynawskiego wzornictwa.
Oprócz bogatej tradycji, marka jest również pionierem nowych trendów. Jako pierwsza wprowadziła na światowy rynek tkaniny wodoodporne, jako pierwsza wprowadziła tkaniny polarowe czy unikalną technologię kontroli temperatury H2Flow.
Kurtka męska Odin Lt Stretch Hood Ins 2.0 marki Helly Hansen została stworzona, aby wytrzymać intensywne dni w backcountry. Idealna do nakładania na drugą warstwę lub jako samodzielny element. Sprawdza się w szerokim zakresie pór roku. Wytrzymały nylon ripstop zapewnia trwałą ochronę w trudnym terenie, a elastyczne panele z polaru pod ramionami zwiększają mobilność i elastyczność kurtki. Ocieplona jest materiałem PrimaLoft® Gold Active, powszechnie uważanym za najlepszą na świecie alternatywę dla syntetycznego puchu. Ta technologia izolacji oferuje unikalną konstrukcję włókien, która przyczynia się do wysokiej oddychalności, szybkiego schnięcia, super lekkości i ciepła. Posiada kaptur z płaskim rondem dla dodatkowego ciepła i ochrony, elastyczne mankiety i dół, kieszenie na dłonie i osłonę podbródka.
Producent | Helly Hansen |
---|---|
Płeć
|
Mężczyzna |
Rozmiar
|
M / L / XL |
Materiał odzieży
|
100% Poliester |
Pas śniegowy
|
Nie |
Według aktywności
|
miejskie / turystyczne |
Kaptur
|
Z kapturem |
Rodzaj wypełnienia izolacyjnego
|
syntetyk |
Kolor
|
czarny |
Kolor według producenta | b / black |
Okres gwarancji | 2 lata |
Kod produktu | |
EAN: |