Kuchenka Primus OmniFuel II to wszechstronna kuchenka na gaz, benzynę, olej napędowy, naftę i paliwo lotnicze, zaprojektowana do pracy w najbardziej wymagających warunkach.
Informacje o produkcie
Primus to szwedzka firma założona w 1892 roku JV przez Svensona w Sztokholmie. Od początku swojej działalności główną działalnością jest produkcja kuchenek oraz wszystkiego co związane z gotowaniem na świeżym powietrzu. Primus jest posiadaczem wielu nagród za swoje produkty, a także posiada szereg patentów. Firma dostarcza swoje towary na cały świat i jest używana zarówno przez profesjonalistów, jak i amatorów spędzania czasu na świeżym powietrzu.
Najbardziej udana kuchenka uniwersalna OmniFuel II znanej i niezawodnej szwedzkiej firmy Primus jest również dostępna w zestawie z butelką na paliwo i wytrzymałym etui. Kuchenka jest testod wielu lat i towarzyszył wielu ekspedycjom. Jest solidny, niezawodny i wydajny. Został zaprojektowany do pracy w najtrudniejszych warunkach, na ekstremalnych wysokościach, w niskich i wysokich temperaturach. Konstrukcja kuchenki umożliwia spalanie gazu, benzyny, oleju napędowego, nafty, a nawet paliwa lotniczego. Jest to uniwersalna kuchenka, która pozwala na gotowanie nawet w odległych zakątkach świata, gdzie zdobycie benzyny i oleju napędowego nie jest problemem, ale zdobycie kartusza z gazem jest niemal nierealne.
Główne zalety OmniFuel II:
uniwersalna kuchenka turystyczna
nadaje się do ekstremalnych warunków, do użytku przez cały rok
działa z gazem, benzyną, olejem napędowym, naftą i paliwem lotniczym
umożliwia precyzyjną kontrolę płomienia nawet w rękawicach
waga kuchenki: 350 g
waga wraz z butelką paliwa i pompką: 450 g
moc: 3000 W
czas podgrzewania: 40 s
gotowanie 1 l wody: 2-3 minuty (w zależności od użytego naczynia)
czas spalania na 230 g naboju gazowego: 70 min
zużycie gazu: 197 g/h
wymiary (szer. × wys. × gł.): 14,2 × 8,8 × 6,6 cm
w zestawie walizka transportowa i butelka na paliwo
Krisztián Vadovszky jest członkiem zespołu kucharzy, którzy starają się inspirować innych do gotowania na świeżym powietrzu. W dzisiejszym artykule przedstawia trzy proste przepisy, które możesz wypróbować podczas swojej następnej wycieczki.
Nie chcesz już jeść na wycieczkach tylko zwykłych kanapek? Ugotuj sobie ciepły posiłek nawet na łonie natury! Co ze sobą zabrać i na co zwrócić uwagę, to wszystko znajdziesz w dzisiejszym artykule.