Solidna i stabilna kuchenka wielopaliwowa Multifuel III marki Primus, odpowiednia do bardzo zimnych i ekstremalnych warunków.
Informacje o produkcie
Primus to szwedzka firma założona w 1892 roku JV przez Svensona w Sztokholmie. Od początku swojej działalności główną działalnością jest produkcja kuchenek oraz wszystkiego co związane z gotowaniem na świeżym powietrzu. Primus jest posiadaczem wielu nagród za swoje produkty, a także posiada szereg patentów. Firma dostarcza swoje towary na cały świat i jest używana zarówno przez profesjonalistów, jak i amatorów spędzania czasu na świeżym powietrzu.
Kuchenka MultiFuel III do spalania paliw płynnych działa niezawodnie z gazem, benzyną, olejem napędowym, naftą, a nawet paliwami lotniczymi. Ulepszony palnik z nowym ciągiem zapewnia większą moc nawet w chłodniejszych warunkach, kuchenka jest bardziej kompaktowa, a także przyjemnie zaskakuje cichszą pracą.
W zestawie znajduje się lee, reflektor ciepła, narzędzie wielofunkcyjne, nylonowa torba i Ergopumpa z unikalnym sposobem opróżniania pozostałego paliwa, który chroni plecak przed zabrudzeniem.
Naciśnięcie przycisku na kuchence generuje impuls elektryczny, a powstała iskra zapala uwolniony gaz. To sprytne rozwiązanie eliminuje konieczność noszenia zapałek lub zapalniczki.
Krisztián Vadovszky jest członkiem zespołu kucharzy, którzy starają się inspirować innych do gotowania na świeżym powietrzu. W dzisiejszym artykule przedstawia trzy proste przepisy, które możesz wypróbować podczas swojej następnej wycieczki.
Oczywiście, można spakować kilka bułek i kawałek salami do worka i ruszać w drogę. To może być fajny plan na niedzielny wypad z rodziną, ale na dłuższą wędrówkę to raczej nienajlepszy pomysł.
Nie chcesz już jeść na wycieczkach tylko zwykłych kanapek? Ugotuj sobie ciepły posiłek nawet na łonie natury! Co ze sobą zabrać i na co zwrócić uwagę, to wszystko znajdziesz w dzisiejszym artykule.