Kuchenka turystyczna Primus Mimer szwedzkiej marki Primus z dużą powierzchnią płomienia ma prostą konstrukcję, ale jest wystarczająco solidna i trwała.
Informacje o produkcie
Primus to szwedzka firma założona w 1892 roku JV przez Svensona w Sztokholmie. Od początku swojej działalności główną działalnością jest produkcja kuchenek oraz wszystkiego co związane z gotowaniem na świeżym powietrzu. Primus jest posiadaczem wielu nagród za swoje produkty, a także posiada szereg patentów. Firma dostarcza swoje towary na cały świat i jest używana zarówno przez profesjonalistów, jak i amatorów spędzania czasu na świeżym powietrzu.
Mimer to prosta, wytrzymała kuchenka turystyczna o dużej powierzchni płomienia. Ten typ jest kompatybilny z gwintowanymi nabojami gazowymi. Ramiona kuchenki zapewniają dobrą stabilność garnka, a także chronią płomień przed wiatrem, dzięki czemu gotowanie jest szybsze i wygodniejsze. Kartusze nie wchodzi w skład zestawu.
Główne zalety Mimer:
mała kuchenka turystyczna
duży obszar płomienia odpowiedni dla większych garnków
Naciśnięcie przycisku na kuchence generuje impuls elektryczny, a powstała iskra zapala uwolniony gaz. To sprytne rozwiązanie eliminuje konieczność noszenia zapałek lub zapalniczki.
Krisztián Vadovszky jest członkiem zespołu kucharzy, którzy starają się inspirować innych do gotowania na świeżym powietrzu. W dzisiejszym artykule przedstawia trzy proste przepisy, które możesz wypróbować podczas swojej następnej wycieczki.
Oczywiście, można spakować kilka bułek i kawałek salami do worka i ruszać w drogę. To może być fajny plan na niedzielny wypad z rodziną, ale na dłuższą wędrówkę to raczej nienajlepszy pomysł.
Nie chcesz już jeść na wycieczkach tylko zwykłych kanapek? Ugotuj sobie ciepły posiłek nawet na łonie natury! Co ze sobą zabrać i na co zwrócić uwagę, to wszystko znajdziesz w dzisiejszym artykule.