Aura to najbardziej wydajna kuchenka w ofercie czeskiego producenta Pinguin. Bezpośrednio podłączona do garnka, z nawiewem i wbudowanym zapalnikiem piezoelektrycznym. Jest gotowa do natychmiastowego użycia.
Informacje o produkcie
Pinguin – producent namiotów, śpiworów, plecaków i odzieży, jest jednym z najstarszych czeskich producentów sprzętu outdoorowego i kempingowego. Jej siedziba znajduje się we wschodnich Czechach, w Náchodzie.
Historia marki sięga roku 1989, kiedy to na rynku czeskim pojawiły się pierwsze produkty sygnowane jej marką. Na samym początku był to bardzo udany wówczas program puchowy obejmujący śpiwory i kurtki puchowe. Później firma zaczynała jako jeden z pierwszych czeskich producentów, opracowując lekkie dwuwarstwowe namioty do uprawiania turystyki pieszej i alpinizmu. Asortyment produktów Pinguin znacznie się rozwinął na przestrzeni lat. Pingwin nadal kwitnie.
Przenośna kuchenka plenerowa Aura firmy Pinguin ma zintegrowany wymiennik ciepła i osłonę przeciwwiatrową, która chroni płomień kuchenki przed wiatrem, ale także maksymalizuje wydajność wymiany ciepła i oszczędza gaz. Kuchenka posiada wbudowaną zapalniczkę piezoelektryczną, która umożliwia łatwy zapłon bez użycia zapałek. Maksymalna wydajność - gotuje do 27 litrów wody na jeden kartusz 230 g. System może być podwieszany, dzięki czemu można go używać również tam, gdzie nie można go umieścić na płaskiej powierzchni.
Kartusze nie wchodzą w skład zestawu.
Główne zalety Pinguin Aura:
zintegrowany wymiennik ciepła
garnek 1 l
osłona
zapalniczka piezo
możliwość powieszenia - nie wymaga płaskiej podstawy
wysoka wydajność
świetna pakowalność
wytrzymałe anodyzowane aluminium
Wkręcane kartusze są kompatybilne z tym urządzeniem.
Naciśnięcie przycisku na kuchence generuje impuls elektryczny, a powstała iskra zapala uwolniony gaz. To sprytne rozwiązanie eliminuje konieczność noszenia zapałek lub zapalniczki.
Krisztián Vadovszky jest członkiem zespołu kucharzy, którzy starają się inspirować innych do gotowania na świeżym powietrzu. W dzisiejszym artykule przedstawia trzy proste przepisy, które możesz wypróbować podczas swojej następnej wycieczki.
Oczywiście, można spakować kilka bułek i kawałek salami do worka i ruszać w drogę. To może być fajny plan na niedzielny wypad z rodziną, ale na dłuższą wędrówkę to raczej nienajlepszy pomysł.
Nie chcesz już jeść na wycieczkach tylko zwykłych kanapek? Ugotuj sobie ciepły posiłek nawet na łonie natury! Co ze sobą zabrać i na co zwrócić uwagę, to wszystko znajdziesz w dzisiejszym artykule.