MSR System Reactor Stove z 1-litrowym pojemnikiem to najszybsza i najbardziej ekonomiczna kuchenka na świecie, którą można spakować wraz z wkładem do dołączonego pojemnika.
Informacje o produkcie
Cascade Designs to prywatna, rodzinna firma zlokalizowana w mieścieSeattle u podnóża Gór Skalistych. To wspólnota kilku firm. Dwie z nich to: ThermaRest - producent materacy i systemów spania oraz MSR - namioty, torby biwakowe, śpiwory, kuchenki, naczynia, systemy filtracyjne i inny sprzęt outdoorowy.
Pracownicy Cascade Designs to młodzi sportowcy, pasjonaci aktywności na świeżym powietrzu. Projektują i produkują sprzęt do spędzania wolnego czasu na świeżym powietrzu, dlatego ich produkty zawsze noszą znamiona najwyższej jakości i funkcjonalności. Materiały, których używają, są najnowocześniejszymi wynalazkami hi-tech dzisiejszego dnia.
Jednocześnie firma dba także o przyrodę. Firma nie stosuje substancji niezgodnych z myśleniem ekologicznym, takich jak ftalany, bifenyle itp.
Kuchenka gazowa Reactor Stove System 1.0 l od renomowanej amerykańskiej firmy MSR to najszybsza i najbardziej ekonomiczna kuchenka tego typu na świecie. Nie wykorzystuje płomienia do gotowania dla 1-2 osób, ale specjalną piankę. Emituje ciepło promieniowania, które jest przekazywane bezpośrednio do zbiornika za pośrednictwem wymiennika ciepła. System ten pomaga oszczędzać paliwo i szybko się nagrzewać nawet przy złej pogodzie. Nadaje się na wycieczki, ale także na wyprawy w trudnych warunkach. Co więcej, cały zestaw można złożyć w praktyczną paczkę, która nie zajmie zbyt wiele miejsca podczas podróży.
Główne zalety systemu Reactor Stove System 1,0 l:
kuchenka gazowa dla 1-2 osób
zasada działania promieniowania cieplnego
piana zamiast ognia
zintegrowany wymiennik ciepła chroni kuchenkę przed wiatrem
szybkie ogrzewanie
cały zestaw można złożyć do pojemnika o pojemności 1 l
waga: 417 g
waga opakowania: 434 g
żywotność baterii z wkładem 227 g: 80 min
gotuje do 20 l wody przy użyciu wkładu 227 g
przy użyciu wkładu 227 g gotuje 1 l wody w 3,5 minuty
Naciśnięcie przycisku na kuchence generuje impuls elektryczny, a powstała iskra zapala uwolniony gaz. To sprytne rozwiązanie eliminuje konieczność noszenia zapałek lub zapalniczki.
Krisztián Vadovszky jest członkiem zespołu kucharzy, którzy starają się inspirować innych do gotowania na świeżym powietrzu. W dzisiejszym artykule przedstawia trzy proste przepisy, które możesz wypróbować podczas swojej następnej wycieczki.
Oczywiście, można spakować kilka bułek i kawałek salami do worka i ruszać w drogę. To może być fajny plan na niedzielny wypad z rodziną, ale na dłuższą wędrówkę to raczej nienajlepszy pomysł.
Nie chcesz już jeść na wycieczkach tylko zwykłych kanapek? Ugotuj sobie ciepły posiłek nawet na łonie natury! Co ze sobą zabrać i na co zwrócić uwagę, to wszystko znajdziesz w dzisiejszym artykule.