Sprawdzony klasyczny model JETBOIL Zamek to niezawodny i prosty system gotowania dla każdego, kto potrzebuje gotować szybko i wydajnie zarówno na świeżym powietrzu, jak i w podróży. Ten lekki i kompaktowy system koncentruje się na kompaktowości, szybkości i wydajności. Łatwy w obsłudze system gotowania JETBOIL Zamek zagotuje wodę w zaledwie 120 sekund.
Naczynie do gotowania FluxRing o pojemności 0,8 l z izolującą powłoką termiczną umożliwia gotowanie wody - i utrzymywanie jej w stanie gorącym lub zimnym w zależności od potrzeb. Dolna pokrywa służy jako miarka i miska, oszczędzając miejsce w plecaku na ubrania, sprzęt i jedzenie. Dzięki JETBOIL Zamek 0,8 l zyskujesz prosty system do gotowania, który jest kompaktowy, wydajny i niedrogi.
Główne cechy:
teksturowana strefa uchwytu zapewnia łatwą, bezpieczną i intuicyjną obsługę
ulepszone połączenie naczynia do gotowania z palnikiem z trzema punktami blokady i wizualnymi wskaźnikami
ulepszony, łatwo obracający się zawór sterujący ze wskaźnikiem położenia, dzięki czemu dokładnie wiesz, jak aktualnie ustawiona jest moc kuchenki
zagotuj wodę w 120 sekund i ciesz się poranną filiżanką kawy lub odwodnionymi posiłkami w mgnieniu oka
Wszystko mieści się w garnku do gotowania Zamek o pojemności 0,8 l, co pozwala zaoszczędzić miejsce w plecaku i utrzymać porządek oraz gotowość sprzętu do działania.
technologia FluxRing umożliwia gotowanie z wyjątkowo wysoką wydajnością i zużywa mniej paliwa, a tym samym gotuje więcej z jednego wkładu
Naciśnięcie przycisku na kuchence generuje impuls elektryczny, a powstała iskra zapala uwolniony gaz. To sprytne rozwiązanie eliminuje konieczność noszenia zapałek lub zapalniczki.
Nie
Kolor
czarny/pomarańczowy
Okres gwarancji
2 lata
Kod produktu
ZPCB2-EU
EAN
850019774719
O producencie
Amerykańska firma Jet Boil, założona w 2001 roku przez parę podróżników Dwighta Aspinwalla i Perry'ego Dowsta, specjalizuje się w kuchenkach i ich akcesoriach oraz w ogóle produktach związanych z gotowaniem i cateringiem, nawet w najbardziej ekstremalnych warunkach. To właśnie nieporadność i złożoność dostępnych wówczas pieców skłoniła obu panów do eksperymentowania i wynalezienia pieca, który wytrzyma nawet najtrudniejsze warunki. Na przemian spędzali czas na wyprawach i w laboratorium, gdzie swoje doświadczenie przenieśli na rozwój. Wreszcie w 2003 roku powstał Personal Cooking System, całkowicie wyrafinowany system gotowania z opatentowanym FluxRing (wymiennikiem ciepła) i kuchenką wykorzystującą maksymalną moc do ogrzewania przy minimalnych stratach ciepła ze zintegrowanym pojemnikiem i pokrywą izolacyjną.
W systemie znajdziesz szeroką gamę opcji rozbudowy, takich jak sitko do kawy, które w ciągu kilku sekund zamieni Twoją kuchenkę w prasę francuską.