Unikalna kuchenka gazowa Stash firmy JetBoil jest idealnym towarzyszem podczas dłuższych wędrówek. Model Stash jest bardzo lekki i oszczędza miejsce w plecaku. Waży o 40% mniej niż inne kuchenki JetBoil.
Informacje o produkcie
Amerykańska firma Jet Boil, założona w 2001 roku przez parę podróżników Dwighta Aspinwalla i Perry'ego Dowsta, specjalizuje się w kuchenkach i ich akcesoriach oraz w ogóle produktach związanych z gotowaniem i cateringiem, nawet w najbardziej ekstremalnych warunkach. To właśnie nieporadność i złożoność dostępnych wówczas pieców skłoniła obu panów do eksperymentowania i wynalezienia pieca, który wytrzyma nawet najtrudniejsze warunki. Na przemian spędzali czas na wyprawach i w laboratorium, gdzie swoje doświadczenie przenieśli na rozwój. Wreszcie w 2003 roku powstał Personal Cooking System, całkowicie wyrafinowany system gotowania z opatentowanym FluxRing (wymiennikiem ciepła) i kuchenką wykorzystującą maksymalną moc do ogrzewania przy minimalnych stratach ciepła ze zintegrowanym pojemnikiem i pokrywą izolacyjną.
W systemie znajdziesz szeroką gamę opcji rozbudowy, takich jak sitko do kawy, które w ciągu kilku sekund zamieni Twoją kuchenkę w prasę francuską.
Gotowanie nigdy nie było łatwiejsze. Dzięki modelowi kuchenki Stash od JetBoil przygotowywanie posiłków z pewnością będzie przyjemnością. Ten niewielki i lekki zestaw do gotowania doskonale nadaje się do przyrządzania każdego posiłku. Stash ma aluminiowy kubek o pojemności 0,8 l i można go wygodnie przechowywać na kuchence.
Kuchenka posiada stabilizator paliwa i zapalniczkę dla wygodniejszej i bezpieczniejszej obsługi. Zastosowanie wysokiej jakości i trwałych materiałów sprawia, że jest to jedna z najlżejszych kuchenek JetBoil. Tytanowa konstrukcja plasuje tę kuchenkę w kategorii ultralekkich. Niższa waga wynika również z tego, że wentylator jest o połowę mniejszy niż w oryginalnym modelu.
Naciśnięcie przycisku na kuchence generuje impuls elektryczny, a powstała iskra zapala uwolniony gaz. To sprytne rozwiązanie eliminuje konieczność noszenia zapałek lub zapalniczki.
Krisztián Vadovszky jest członkiem zespołu kucharzy, którzy starają się inspirować innych do gotowania na świeżym powietrzu. W dzisiejszym artykule przedstawia trzy proste przepisy, które możesz wypróbować podczas swojej następnej wycieczki.
Oczywiście, można spakować kilka bułek i kawałek salami do worka i ruszać w drogę. To może być fajny plan na niedzielny wypad z rodziną, ale na dłuższą wędrówkę to raczej nienajlepszy pomysł.
Nie chcesz już jeść na wycieczkach tylko zwykłych kanapek? Ugotuj sobie ciepły posiłek nawet na łonie natury! Co ze sobą zabrać i na co zwrócić uwagę, to wszystko znajdziesz w dzisiejszym artykule.