Jetboil Joule od Jet Boil to kuchenka outdoorowa przeznaczona do podgrzewania płynów i przygotowywania posiłków nawet w trudnych warunkach klimatycznych. Wyróżnia się wyrafinowaną konstrukcją, wymiarami i oszczędnością paliwa.
Informacje o produkcie
Amerykańska firma Jet Boil, założona w 2001 roku przez parę podróżników Dwighta Aspinwalla i Perry'ego Dowsta, specjalizuje się w kuchenkach i ich akcesoriach oraz w ogóle produktach związanych z gotowaniem i cateringiem, nawet w najbardziej ekstremalnych warunkach. To właśnie nieporadność i złożoność dostępnych wówczas pieców skłoniła obu panów do eksperymentowania i wynalezienia pieca, który wytrzyma nawet najtrudniejsze warunki. Na przemian spędzali czas na wyprawach i w laboratorium, gdzie swoje doświadczenie przenieśli na rozwój. Wreszcie w 2003 roku powstał Personal Cooking System, całkowicie wyrafinowany system gotowania z opatentowanym FluxRing (wymiennikiem ciepła) i kuchenką wykorzystującą maksymalną moc do ogrzewania przy minimalnych stratach ciepła ze zintegrowanym pojemnikiem i pokrywą izolacyjną.
W systemie znajdziesz szeroką gamę opcji rozbudowy, takich jak sitko do kawy, które w ciągu kilku sekund zamieni Twoją kuchenkę w prasę francuską.
Wyrafinowany, rewolucyjny design JetboilJoule jest szczególnie doceniany przez fanów pieszych wędrówek. Naczynie do gotowania o pojemności 2,5 litra pasuje do kompletnej podstawy i palnika, dzięki czemu nie wymaga montażu i jest gotowe do natychmiastowego użycia. Ze względu na dużą pojemność pojemnika, kuchenka nadaje się również dla grupy od 3 do 5 osób. Opatentowana konstrukcja palnika, w którym gaz jest wstępnie podgrzewany w rurze wlotowej, oraz odwrócony system kartridży przyczyniają się do doskonałego spalania gazu i maksymalnej wydajności. Jest to dodatkowo wzmocnione przez anodyzowany aluminiowy wymiennik ciepła. Dzięki tym gadżetom można z łatwością przygotowywać gorące posiłki i napoje nawet w ujemnych temperaturach do -12 stopni Celsjusza. Celsjusza.
Główne zalety Jetboil Joule:
zużycie paliwa: 12 l wody na 100 g wkładu
odwrócony kartridż z kontrolą paliwa ciekłego
technologia regulatora - nawet w temperaturach do -12°C
system Fluxring - wymiennik ciepła na dnie naczynia do gotowania
niezawodna zapalniczka
izolowany pojemnik 2,5 l
kompatybilny z kartuszami Jetboil 100g i 230g - brak w zestawie!
Naciśnięcie przycisku na kuchence generuje impuls elektryczny, a powstała iskra zapala uwolniony gaz. To sprytne rozwiązanie eliminuje konieczność noszenia zapałek lub zapalniczki.
Krisztián Vadovszky jest członkiem zespołu kucharzy, którzy starają się inspirować innych do gotowania na świeżym powietrzu. W dzisiejszym artykule przedstawia trzy proste przepisy, które możesz wypróbować podczas swojej następnej wycieczki.
Oczywiście, można spakować kilka bułek i kawałek salami do worka i ruszać w drogę. To może być fajny plan na niedzielny wypad z rodziną, ale na dłuższą wędrówkę to raczej nienajlepszy pomysł.
Nie chcesz już jeść na wycieczkach tylko zwykłych kanapek? Ugotuj sobie ciepły posiłek nawet na łonie natury! Co ze sobą zabrać i na co zwrócić uwagę, to wszystko znajdziesz w dzisiejszym artykule.