Topowa kuchenka gazowa FyreLite amerykańskiej firmy Coleman.
Informacje o produkcie
Coleman to wiodący na świecie producent sprzętu kempingowego i sprzętu outdoorowego, w tym namiotów, latarni, pieców i śpiworów.
Marka Coleman powstała na samym początku ubiegłego wieku, kiedy w 1901 roku William C. Coleman wyprodukował kilka pierwszych sztuk przenośnych lamp naftowych. Rozdał lampy okolicznym rolnikom, wiedząc, że będą mogli za nie zapłacić dopiero wtedy, gdy je wypróbuje i tylko wtedy, gdy będą z nich w pełni usatysfakcjonowani.
Ekspedycyjna kuchenka gazowa FyreLite firmy Coleman wyróżnia się niskim zużyciem podczas codziennych wędrówek. Kuchenka króluje jednak również w parametrze oszczędności - jeden kartusz Coleman® 240 może zagotować do 18 litrów wody w normalnych warunkach, o czym inne kuchenki mogą tylko pomarzyć.
Główne cechy:
lekki
małe wymiary
daje sobie radę w ekstremalnych warunkach
niskie zużycie
ekonomiczna
zużycie 225 g/h
temperatura wrzenia 1 litra wody bez wiatru 3min 35s, przy wietrze 3m/s 8min 35s
Naciśnięcie przycisku na kuchence generuje impuls elektryczny, a powstała iskra zapala uwolniony gaz. To sprytne rozwiązanie eliminuje konieczność noszenia zapałek lub zapalniczki.
Krisztián Vadovszky jest członkiem zespołu kucharzy, którzy starają się inspirować innych do gotowania na świeżym powietrzu. W dzisiejszym artykule przedstawia trzy proste przepisy, które możesz wypróbować podczas swojej następnej wycieczki.
Oczywiście, można spakować kilka bułek i kawałek salami do worka i ruszać w drogę. To może być fajny plan na niedzielny wypad z rodziną, ale na dłuższą wędrówkę to raczej nienajlepszy pomysł.
Nie chcesz już jeść na wycieczkach tylko zwykłych kanapek? Ugotuj sobie ciepły posiłek nawet na łonie natury! Co ze sobą zabrać i na co zwrócić uwagę, to wszystko znajdziesz w dzisiejszym artykule.