Topowa kuchenka gazowa FyreLite amerykańskiej firmy Coleman.
Informacje o produkcie
Coleman to wiodący na świecie producent sprzętu kempingowego i sprzętu outdoorowego, w tym namiotów, latarni, pieców i śpiworów.
Marka Coleman powstała na samym początku ubiegłego wieku, kiedy w 1901 roku William C. Coleman wyprodukował kilka pierwszych sztuk przenośnych lamp naftowych. Rozdał lampy okolicznym rolnikom, wiedząc, że będą mogli za nie zapłacić dopiero wtedy, gdy je wypróbuje i tylko wtedy, gdy będą z nich w pełni usatysfakcjonowani.
Ekspedycyjna kuchenka gazowa FyreLite firmy Coleman wyróżnia się niskim zużyciem podczas codziennych wędrówek. Kuchenka króluje jednak również w parametrze oszczędności - jeden kartusz Coleman® 240 może zagotować do 18 litrów wody w normalnych warunkach, o czym inne kuchenki mogą tylko pomarzyć.
Główne cechy:
lekki
małe wymiary
daje sobie radę w ekstremalnych warunkach
niskie zużycie
ekonomiczna
zużycie 225 g/h
temperatura wrzenia 1 litra wody bez wiatru 3min 35s, przy wietrze 3m/s 8min 35s
Krisztián Vadovszky jest członkiem zespołu kucharzy, którzy starają się inspirować innych do gotowania na świeżym powietrzu. W dzisiejszym artykule przedstawia trzy proste przepisy, które możesz wypróbować podczas swojej następnej wycieczki.
Nie chcesz już jeść na wycieczkach tylko zwykłych kanapek? Ugotuj sobie ciepły posiłek nawet na łonie natury! Co ze sobą zabrać i na co zwrócić uwagę, to wszystko znajdziesz w dzisiejszym artykule.