Kubek termiczny Neverleak 350 ml Stanley zachwyca obrotowym systemem zapobiegającym wyciekom, długą żywotnością gorących i zimnych napojów oraz łatwą w demontażu pokrywką ułatwiającą konserwację.
Informacje o produkcie
Legendarna amerykańska firmaStanley ® powstała w 1913 roku i od tego czasu udoskonala swój oryginalny legendarny produkt – termos. W tym czasie słynny wynalazca William Stanley Jr. wynalazł stalową butelkę izolacyjną - termos. Okazało się, że stal znacznie lepiej nadaje się do tego celu niż szkło stosowane do tej pory. W 1915 roku rozpoczęto masową produkcję próżniowych butelek izolacyjnych, dzbanków i kubków. W kolejnych latach produkt jest ulepszany do obecnej formy, a produkowanych jest znacznie więcej modeli.
Stanley ® zajmuje się produkcją i sprzedażą termosy, kubki termiczne i inny sprzęt do stołowania się poza domem.
marka Kubek termiczny Neverleak 350 ml Stanley już sama nazwa mówi, że nigdy nie wycieknie. Imponuje zwłaszcza nowym i unikalnym systemem zamykania z technologią obrotową, która zapewnia, że nasadka się nie poluzuje. Kubek termiczny jest wykonany ze stali nierdzewnej, spożywczej i w pełni nadającej się do recyklingu, nie zawiera BPA, ma podwójne ścianki i jest izolowany próżniowo. Oferuje również 3 pozycje pokrywy dla maksymalnego komfortu, tj. zamknięta, otwarta i do czyszczenia.
Kubek z łatwością utrzyma gorący napój do 5 godzin, zimny do 6 godzin, a chipsy lodowe do 26 godzin. Ten rozmiar pasuje do większości domowych ekspresów do kawy, eliminując rozlewanie kawy do filiżanek i utratę temperatury.
Unikalna technologia nie przeszkadza jednak w łatwym i prostym demontażu pokrywy w celu czyszczenia i mycia, nawet w zmywarce. Ponadto kubek jest bardzo lekki, przenośny i pasuje do większości uchwytów samochodowych. Zaletą jest możliwość mycia w zmywarce.
Pomieści napoje:
gorący do 5 godzin
zimno do 6 godzin
chipsy lodowe topią się w ciągu 26 godzin
Główne cechy:
wysokiej jakości stal nierdzewna 18/8
podwójna ścianka z izolacją próżniową
pojemność 350 ml
w 100% szczelne uszczelnienie z gwarancją szczelności
zamykanie za pomocą technologii obrotowej
pasuje do większości grzechotek samochodowych
gwarancja producenta 25 lat
bPA-free
odporność na korozję, warunki atmosferyczne i zużycie
można myć w zmywarce
Demontaż nasadki:
Pokrywka ma trzy pozycje. W przypadku orinette, widok z góry, otwór do picia znajduje się na dole, tj. Na przykład picie.
Zamknięta (pozycja po lewej stronie otworu na pizzę, widok z góry)
Otwarty do picia (pozycja środkowa - widok z góry)
Serwis - mycie (pozycja po prawej stronie otworu na pizzę - widok z góry)
W pozycji serwisowej zaślepkę można rozłożyć na "części pierwsze", co ułatwia konserwację i czyszczenie. Pokrywka składa się z 3 elementów: A zewnętrzna nasadka obrotowa + B część wkręcana z gwintem do kubka + C część wewnętrzna z "wypustką"
Obróć zewnętrzną wtyczkę obrotową A do pozycji serwisowej, tj. Patrząc od góry w kierunku przeciwnym do ruchu wskazówek zegara
obrócić całą nasadkę do wewnątrz w swoją stronę
obrócić wewnętrzną część C za "wypustkę" w kierunku przeciwnym do ruchu wskazówek zegara, aż do usłyszenia cichego kliknięcia
delikatnie usunąć wewnętrzną część C
rozdzielić pozostałe dwie części (A+B) zewnętrzną A i przykręcić część B, po prostu rozsuwając je od siebie lekkim szarpnięciem
Instalacja z powrotem jest podobna
włóż do siebie część zewnętrzną i wkręcaną tak, aby część pokrywy znajdowała się całkowicie po prawej stronie, a część zewnętrzna przylegała do części wkręcanej. Nie ma innego sposobu
obrócić wewnętrzną część do siebie i umieścić ją na miejscu, tak aby większa gumowa uszczelka przylegała do otworu do picia
delikatnie obracać w kierunku zgodnym z ruchem wskazówek zegara, aż do usłyszenia cichego kliknięcia
przesunąć zewnętrzną część z pozycji serwisowej (daleko po prawej) do żądanej pozycji - zamkniętej (daleko po lewej) lub do picia (pośrodku)
Wolisz być w górach niż w domu, ale kiedy pokryje je biały puch, masz wrażenie, że Twój sezon się skończył? Jesteś w błędzie, ośnieżony teren nie należy tylko do skialpinistów. Rakiety śnieżne pozwolą Ci wrócić na szlak.
Nie chcesz już jeść na wycieczkach tylko zwykłych kanapek? Ugotuj sobie ciepły posiłek nawet na łonie natury! Co ze sobą zabrać i na co zwrócić uwagę, to wszystko znajdziesz w dzisiejszym artykule.
Krisztián Vadovszky jest członkiem zespołu kucharzy, którzy starają się inspirować innych do gotowania na świeżym powietrzu. W dzisiejszym artykule przedstawia trzy proste przepisy, które możesz wypróbować podczas swojej następnej wycieczki.