Krzesiwo z piękną dębową rękojeścią JuBö Bushcraft Firesteel Stick oak jest w całości produkowany w Czechach. Masywne ostrze ze stali wzbogaconej magnezem zapewnia dużą liczbę iskier o wysokiej temperaturze.
Informacje o produkcie
Za marką JuBö stoi dwóch chłopaków z Šumperka – Tomáš Jurka i Tomáš Böser. Nazwa marki powstała z pierwszych sylab ich nazwisk. Są to pasjonaci outdooru i bushcraftu, którzy rozpoczęli produkcję we własnym warsztacie. Konsekwentnie zwracają uwagę na dokładne testy i najwyższą jakość. Starają się wykorzystywać głównie materiały pochodzące z krajowych źródeł.
Krzesiwo JuBö Bushcraft Firesteel Stick to pojedyncza, solidna ostrzałka o grubości 8 mm, wzbogacona magnezem. Posiada owalny uchwyt wykonany z bejcowanego dębu, który wygodnie leży w dłoni. Oferuje wysoki komfort chrztu i dużą liczbę iskier o temperaturze do 3500 °C. W górnej części znajduje się przelotka ze skórzanym sznurkiem. Krzesiwo działa nawet w mokrym lub wilgotnym środowisku. Żywotność krzesiwa wynosi około 20000 zapłonów. Ręczna produkcja w Czechach. Konstrukcja uchwytu może się zmieniać, każdy element ma oryginalny kształt i rysunek.
Zalety krzemienia:
liczba zapłonów ok. 20000
temperatura iskry do 3500 °C
może być używany do skrobania o dowolną ostrą krawędź
krzemień działa również w mokrym i wilgotnym środowisku
Krisztián Vadovszky jest członkiem zespołu kucharzy, którzy starają się inspirować innych do gotowania na świeżym powietrzu. W dzisiejszym artykule przedstawia trzy proste przepisy, które możesz wypróbować podczas swojej następnej wycieczki.
Oczywiście, można spakować kilka bułek i kawałek salami do worka i ruszać w drogę. To może być fajny plan na niedzielny wypad z rodziną, ale na dłuższą wędrówkę to raczej nienajlepszy pomysł.
Nie chcesz już jeść na wycieczkach tylko zwykłych kanapek? Ugotuj sobie ciepły posiłek nawet na łonie natury! Co ze sobą zabrać i na co zwrócić uwagę, to wszystko znajdziesz w dzisiejszym artykule.