Unikalny krzemień Gerber Ogień Starter z edycji survivalowej. Dzięki tej podpałce można rozpalić ogień nawet przy bardzo złej pogodzie.
Informacje o produkcie
W 1939 roku Joseph R. Gerber założył małą firmę Gerber Legendary Blades, zajmującą się produkcją sztućców. Wkrótce, w 1960 roku, noże odniosły wielki sukces, głównie ze względu na swoją jakość i skuteczność. Amerykańska marka Gerber stała się jedną z głównych firm na świecie skupiających się na produkcji wysokiej jakości i prawie niezniszczalnych noży. Nawet po 70 latach od założenia firma nadal działa i rozwija się. Noże Gerber łączą w sobie wysokiej jakości materiały i innowacyjne projekty, które przetrwały pokolenia.
Krzesiwo z Gerber to bardzo praktyczny przedmiot nie tylko dla podróżników. Dzięki iskrom osiągającym temperaturę do 3000 °C, krzesiwo to stało się bardzo popularne, zwłaszcza wśród myśliwych, wędkarzy i biwakowiczów. Znajduje jednak miejsce w domach, gdzie jest używany do rozpalania pieców, kominków i grilli na świeżym powietrzu.
Krzesiwo zachwyca również wyrazistą kolorystyką i świetnym designem. Krzesiwo zawiera potężny gwizdek bezpieczeństwa. W opakowaniu znajduje się również krzesiwo, dzięki któremu można jeszcze łatwiej rozpalić ogień w każdych warunkach pogodowych i na każdej wysokości. Krzesiwo jest zapakowany w praktyczny wodoodporny futerał.
Krisztián Vadovszky jest członkiem zespołu kucharzy, którzy starają się inspirować innych do gotowania na świeżym powietrzu. W dzisiejszym artykule przedstawia trzy proste przepisy, które możesz wypróbować podczas swojej następnej wycieczki.
Oczywiście, można spakować kilka bułek i kawałek salami do worka i ruszać w drogę. To może być fajny plan na niedzielny wypad z rodziną, ale na dłuższą wędrówkę to raczej nienajlepszy pomysł.
Nie chcesz już jeść na wycieczkach tylko zwykłych kanapek? Ugotuj sobie ciepły posiłek nawet na łonie natury! Co ze sobą zabrać i na co zwrócić uwagę, to wszystko znajdziesz w dzisiejszym artykule.