Naturalna rozpałka na bazie żywicy, idealna do rozpalania ognisk wewnątrz i na zewnątrz budynków oraz do grillowania.
Informacje o produkcie
Szwedzka firma Light My Fire została założona w 1996 roku przez Michaela Odqvista. Rok wcześniej odkrył magię Maya Sticks, czyli kawałków żywicy pozyskiwanej z drzew sosnowych z regionu Gwatemali. Odqvist zaczął zbierać te żetony, które w rzeczywistości były odpadami drzewnymi, i pomógł wielu lokalnym mieszkańcom zarobić trochę pieniędzy, dając im pracę. Następnie rozpoczął produkcję zamków skałkowych na wzór armii szwedzkiej. Ten krzemień na bazie magnezu w połączeniu z żywicą umożliwia rozpalenie ognia przy każdej pogodzie i na każdej wysokości. To była podstawa udanego biznesu.
LMF nadal rośnie. Dziś produkuje także m.in. legendarny Spork (widelec, nóż i łyżka w jednym). Filozofią firmy jest wesoły design i absolutna funkcjonalność. W portfolio znajdziesz wiele plastikowych zastaw stołowych wszelkich kolorów i kształtów oraz oczywiście krzesiwa.
Rozpalanie i podtrzymywanie ognia za pomocą MayaSticks. Zapakowany w łatwopalną papierową torbę i wykonany z pni sosnowych z Hondurasu. Polana łatwo się rozpalają, nawet gdy są mokre, wytwarzając intensywne ciepło. I świetnie pachnie!
Wysokie stężenie naturalnej żywicy w drewnie zapewnia długotrwały płomień, który jest idealny do grillowania, biwakowania lub siedzenia przy kominku. Z każdym wypełnieniem wspierasz firmę, która sadzi dwa drzewa na każdy pozyskany pień, zapewnia miejsca pracy i edukację lokalnym społecznościom oraz zmniejsza ogólną ilość odpadów poprzez wykorzystanie resztek pniaków.
Krisztián Vadovszky jest członkiem zespołu kucharzy, którzy starają się inspirować innych do gotowania na świeżym powietrzu. W dzisiejszym artykule przedstawia trzy proste przepisy, które możesz wypróbować podczas swojej następnej wycieczki.
Nie chcesz już jeść na wycieczkach tylko zwykłych kanapek? Ugotuj sobie ciepły posiłek nawet na łonie natury! Co ze sobą zabrać i na co zwrócić uwagę, to wszystko znajdziesz w dzisiejszym artykule.