Travellunch Deser malinowy 100 g
Deser
- Metoda przetwarzania:
- Sypkie
Informacje o produkcie
Przygotowanie deseru malinowego jest bardzo proste. Wystarczy dodać 200-220 ml zimnej wody i odstawić na krótki czas. Następnie czeka na Ciebie wysokiej jakości i smaczny posiłek, który jest przeznaczony do natychmiastowego spożycia. Dzięki szybkiemu przygotowaniu i niewielkiej wadze z przyjemnością zabierzesz w podróż suszoną żywność od sprawdzonego niemieckiego producenta Travellunch.
Główne zalety posiłków Travellunch:
- waga lekka
- duża oszczędność miejsca w plecaku
- doskonały smak
- wysokiej jakości surowce
- nie zawiera konserwantów
- nie trzeba przechowywać w lodówce
- gotuje w pojemniku, nie wymaga dodatkowych naczyń
- krótki czas przygotowania
Skład:
Maliny, pełne mleko w proszku, śmietanka w proszku, cukier, modyfikowana skrobia ziemniaczana, syrop glukozowy, białka mleka, laktoza, olej palmowy, maltodekstryna, aromat, sól, emulgator - kwas mlekowy, substancja zagęszczająca - karagen, barwniki - kurkuma, papryka, marchew, aromat
Alergeny: Mleko.
Średnie wartości odżywcze na 100 g suchego produktu:
Wartości odżywcze | 100 g |
Wartość energetyczna | 1679 kJ |
Białko | 6,7 g |
Węglowodany | 78 g |
Tłuszcze | 5,8 g |
Prezentacja żywności Travellunch:
Parametry
- Producent
- Travellunch
- Masa
- 100 g
- Ilość porcji
- 1
- Metoda przetwarzania
- Sypkie
- Okres gwarancji
- 2 lata
- Kod produktu
- 76022749
- EAN
- 4008097501970
O producencie
ProducentemTravellunch® jest niemiecka firma Simpert Reiter GmbH, która została założona w 1928 roku. W nowoczesnym zakładzie przetwórstwa spożywczego produkowane są biologiczno-ekologiczne dania gotowe, które były wielokrotnie nagradzane za swoją jakość. Za każdym opakowaniem Travellunch® stoi wieloletnie doświadczenie w produkcji milionów dań gotowych. Dzięki zastosowaniu specjalnej technologii w produkcji, dania te nie tracą nic ze swojego smaku ani wartości odżywczych i są pełnowartościowym posiłkiem, który w pełni Cię nasyci i doda niezbędnej energii w podróży.
Zasady stosowane podczas produkcji:
- kontrola bakteriologiczna surowców wsadowych i wyrobów gotowych
- wykorzystywanie tylko wysokiej jakości surowców i materiałów opakowaniowych
- dobrowolna kontrola przez sprawdzonego przez państwo chemika spożywczego
- rejestracja i zezwolenie UE jako zakład przetwórstwa mięsnego, podlegający surowym wymogom higienicznym
- ekstremalnie lekkie opakowanie (pusty worek waży ok. 10 g). opakowanie można łatwo zutylizować.
- produkcja mrożonej/odwodnionej żywności bez konserwantów
- produkcja mrożonej/odwodnionej żywność, która dostarcza organizmowi wszystkiego, czego potrzebuje, nawet przy największym obciążeniu