Trek’n Eat Kuřecí Tikka Masala (bez lepku)
Suszona żywność
Kurczak Tikka Masala to tradycyjne indyjskie danie. Zawiera grillowane kawałki kurczaka marynowane w jogurcie, podawane z pikantnym sosem pomidorowym i białym ryżem.
Informacje o produkcie
Chicken Tikka Masala to odrobina Taj Mahal i aromat egzotycznych owoców w powietrzu. Jest to tradycyjne indyjskie danie przygotowywane w piecu Tandoori. Zawiera grillowane kawałki kurczaka marynowane w jogurcie, podawane z pikantnym sosem pomidorowym i białym ryżem. Oczywiście wszystkie te składniki są również zawarte w żywności ekspedycyjnej. Po zalaniu nie ma potrzeby dalszego doprawiania potrawy. Smakuj pyszne jedzenie.
Żywność jest odwadniana przez liofilizację (lub zamrażanie). Proces ten usuwa wodę z żywności bez naruszania jej kształtu i zachowuje korzystne witaminy i minerały. Dzięki temu jedzenie jest znacznie lżejsze, ale zachowuje swoją pierwotną wartość odżywczą i smak.
Przygotowanie jest naprawdę proste i nie brudzi żadnych naczyń (z wyjątkiem łyżki). Barwnik do oznaczania Trek'n Eat posiada najbardziej zaawansowaną technologię pakowania w branży, która sprawia, że opakowanie jest nie tylko niezwykle trwałe i nieprzepuszczalne dla tlenu (który przyspiesza psucie się żywności), ale także niezwykle łatwe w użyciu - z perforacją laserową, płaskim dnem, możliwością wielokrotnego zamykania i zaokrąglonymi narożnikami ułatwiającymi bagaż. Opakowanie z polietylenu nadaje się do recyklingu. Barwnik do oznaczania Trek'n Eat zrezygnował z używania oleju palmowego i soi, których uprawa stanowi nadmierne obciążenie dla środowiska.
Główne zalety:
- bez dodatku substancji poprawiających smak
- liofilizacja
- pełny posiłek
- zaprojektowany przez dietetyków i szefów kuchni
- delikatne przyprawianie potraw - może być przyprawione
- waga lekka
- opakowania nadające się do recyklingu
- długi okres trwałości (do 5 lat)
- zużycie z opakowania
Metoda przygotowania:
- Oderwij wieczko torebki
- złóż Worek na zewnętrznym zagięciu tak, aby był widoczny wewnątrz, gdzie należy wlać wodę.
- Wlej 450 ml gorącej wody do żywności w oryginalnym worku i dobrze wymieszaj.
- Zamknij szyjkę torebki (system ZipLoc), aby zapobiec wydostawaniu się aromatu z żywności i odczekaj niezbędny czas przed jedzeniem.
- Otwórz szyjkę torby i zacznij wygodnie konsumować prosto z torby.
- Po jedzeniu spłaszcz worek i zamknij szyjkę (aby zapobiec wydostawaniu się resztek jedzenia), włóż worek z powrotem do plecaka i wyrzuć go do plastikowych odpadów po powrocie do cywilizowanego obszaru.
Wartości odżywcze:
Wartości odżywcze | na 100 g suchej mieszanki |
Kalorie | 566 kcal |
Tłuszcze | 8,0 g |
z czego nasycone | 0,7 g |
Węglowodany | 58,4 g |
w tym cukry | 7,9 g |
Włókno | 1?8 g |
Białko | 17,2 g |
Sól | 2,6 g |
Skład:
ryż długoziarnisty, mięso z kurczaka 15%, olej słonecznikowy (zawiera mleko, E551), suszone pomidory w proszku, mieszanka przypraw (zawiera seler), koncentrat serwatki, skrobia modyfikowana, mączka ziemniaczana, maltodekstryna, cebula, jabłka pomidorowe, ekstrakt drożdżowy, pietruszka, imbir, papryka, sól, suszone chili w proszku, suszony czosnek w proszku, pieprz, naturalny aromat. Zawartość suszonego mięsa: 21 g (odpowiednik około 73 g świeżego mięsa).
Alergeny:
mleko, seler
Parametry
- Producent
- Trek’n Eat
- Rodzaje mięsa
- Ryby i drób
- Metoda przetwarzania
- Sypkie
- Wegetariańskie
- Nie
- Bezglutenowy
- Tak
- Kolor
- pomarańczowy
- Okres gwarancji
- 2 lata
- Kod produktu
- EAN
- 4015753202119
O producencie
Trek'N Eat to niemiecka firma, która wprowadza szereg pracochłonnych kroków w celu przygotowania każdej indywidualnej torby TREK'N EAT, począwszy od złożonego projektu żywności, aby dopasować nie tylko skład energetyczny i odżywczy, ale także smak i konsystencję.