Lifefood BIO RAW 80% kakaa 70g
Czekolada
Czekolada ciemna BIO RAW firmy Lifefood to wysokiej jakości pyszna czekolada. Tak pyszne i miękkie, a jednocześnie bez mleka i dodatku cukru.
Informacje o produkcie
Czekolada ciemna BIO RAW firmy Lifefood to wysokiej jakości pyszna czekolada. Tak pyszne i miękkie, a jednocześnie bez mleka i dodatku cukru. Ekskluzywny przysmak dla miłośników wysokiej jakości czekolady. Osiemdziesiąt procent kakao z nutą wanilii gwarantuje, że Twoje kubki smakowe będą zachwycone prawdziwą czekoladą, która zaskoczy Cię swoim zrównoważonym, niezbyt gorzkim i niezbyt słodkim smakiem.
Ta w 100% żywa czekolada RAW jest wytwarzana ręcznie z wysokiej jakości nieprażonych organicznych ziaren kakaowca. Dzięki ręcznemu przetwarzaniu i delikatnej produkcji w niskich temperaturach do 45°C, wszystkie wyjątkowe właściwości smakowe i odżywcze kakao są zachowane w ich najbardziej naturalnej formie i maksymalnym stężeniu.
Główne zalety czekolady Lifefood:
- ręcznie robiona czekolada
- najlepsza czekolada, jaką może dać natura
- słodzony wyłącznie naturalnym syropem z agawy przetwarzanym na zimno i aromatyzowany surowymi produktami naturalnymi
- prawdziwa żywa czekolada
- Wykonane z nieprażonych ziaren kakao RAW pochodzących z rodzinnych gospodarstw w dziewiczych obszarach Peru i Ekwadoru
- Najwyższej jakości wegańska czekolada BIO RAW, bez laktozy
Tabela wartości odżywczych:
Wartość odżywcza | na 100 g |
Energia | 2465 kJ / 591 kcal |
Białko | 7 g |
Tłuszcze Z czego nasycone kwasy tłuszczowe |
53 g 33 g |
Węglowodany | 23 g |
Z czego cukry | 15 g |
Sól | 0,02 g |
Włókno |
10 g |
Skład:
- Surowe masło kakaowe* (49%), nieprażone kakao w proszku*, surowy syrop z agawy*, mielona wanilia*, miazga kakaowa minimum (80%).
* = produkt rolnictwa ekologicznego
Może zawierać śladowe ilości orzechów.
Parametry
- Producent
- Lifefood
- Masa
- 70 g
- Smak
- kakao
- Okres gwarancji
- 2 lata
- EAN
- 8594071484002
O producencie
Lifefood to czeska firma, produkująca raw food lub surową żywność. Została założona przez Terezę Havrlandovą w roku2006 w czasach, gdy pojęcie surowej żywności było praktycznie nieznane. Dziś firma jest największym na świecie producentem surowej żywności pod względem szerokości linii produktów. Przetwarza surowce z różnych zakątków planety, a jej produkty są uwielbiane przez ludzi na całym świecie. W przemyślanej symbiozie powstaje połączenie unikalnych technologii, wieloletniego know-how i nacisku na pracę ręczną.