Lifefood Śliwka RAW BIO 40g
Baton
Śliwka RAW BIO 40 g to genialne połączenie śliwek z cynamonem i orzechami włoskimi, teraz w pysznej polewie czekoladowej RAW.
Informacje o produkcie
Surowy i organiczny baton energetyczny Lifebar to doskonałe źródło zdrowej energii na każdą okazję. Baton jest wytwarzany ręcznie z najlepszych niegotowanych składników organicznych w temperaturze do 45°C, co pozwala zachować maksimum naturalnych składników odżywczych.
Główne zalety paska Lifefood:
- baton zawiera wyłącznie najwyższej jakości składniki w jakości RAW & Organic: orzechy, nasiona i suszone owoce oraz polewę czekoladową RAW
- jest słodzony wyłącznie suszonymi owocami
- nie zawiera rafinowanego cukru, sztucznych słodzików ani zestalonych tłuszczów, eterów
- wysoka zawartość błonnika
- nadaje się do podróży, ćwiczeń, biura i uprawiania sportu
Tabela wartości odżywczych:
Wartość odżywcza | na 100 g |
Energia | 1441 kJ / 346 kcal |
Białko | 8 g |
Tłuszcze Z czego nasycone kwasy tłuszczowe |
23 g 5 g |
Węglowodany | 26 g |
Z czego cukry | 12 g |
Sól | 0,01 g |
Włókno |
8 g |
Skład:
-
owoce* (54%; śliwki* 29%, daktyle*), orzechy* (32%; migdały*, orzechy włoskie*), mielony cynamon*, polewa czekoladowa* (surowe masło kakaowe*, daktyle*, nieprażone kakao w proszku*).
* = produkt rolnictwa ekologicznego
Może zawierać śladowe ilości innych orzechów i sezamu. Może zawierać kawałki muszli i pestek.
Parametry
- Producent
- Lifefood
- Masa
- 40 g
- Smak
- śliwkowa
- Wegetariańskie
- Tak
- Bezglutenowy
- Tak
- Okres gwarancji
- 2 lata
- EAN
- 8595657102426
O producencie
Lifefood to czeska firma, produkująca raw food lub surową żywność. Została założona przez Terezę Havrlandovą w roku2006 w czasach, gdy pojęcie surowej żywności było praktycznie nieznane. Dziś firma jest największym na świecie producentem surowej żywności pod względem szerokości linii produktów. Przetwarza surowce z różnych zakątków planety, a jej produkty są uwielbiane przez ludzi na całym świecie. W przemyślanej symbiozie powstaje połączenie unikalnych technologii, wieloletniego know-how i nacisku na pracę ręczną.